Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Heerenveen laat tien spelers in het ongewisse

Op dit moment zijn er 10 spelers die bij SC Heerenveen uit hun contract lopen maar de club gaat voorlopig nog met die spelers in gesprek. Erwin Mulder, Lucas Woudenberg, Ibrahim Dresevic, Nick Bakker, Joost van Aken, Siem de Jong, Jan Ras, Hamdi Ajukobi, Djenahro Nunumete en Stanislav Shopov weten dus nog niet waar ze aan toe zijn. Technisch manager Ferry de Haan zegt dat men eerst naar de stand op de ranglijst kijkt en daarom wacht met de gesprekken.

Er zal op een gegeven moment een beslissing moeten komen over de aflopende contracten, maar dat  moment is nog niet nu. De Haan wil het tiental spelers dat nog in onzekerheid verkeert nog even laten wachten. Dat heeft volgens de technisch manager alles te maken met de positie op de ranglijst van Heerenveen.

'Dat helpt momenteel niet mee', zegt hij tegen VI. 'Daarbij willen we de focus nu volledig leggen op de belangrijke wedstrijden die eraan komen', waarmee De Haan doelt op de wedstrijden tegen Willem II, RKC Waalwijk en Heracles Almelo die binnen afzienbare tijd op het programma staan.

Heerenveen staat op dit moment dertiende en verloor de laatste zeven wedstrijden op rij. De voorsprong op Fortuna Sittard, dat zestiende staat, bedraagt op dit moment zes punten. Die club heeft echter nog een inhaalwedstrijd tegoed en dat is uitgerekend een treffen met Sparta, de nummer zeventien.