Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Hans Schrijver tekent als hoofdtrainer van SC Heerenveen vrouwen

De 63 jarige Hans Schrijver is ook het volgende seizoen de hoofdtrainer van de vrouwen van SC Heerenveen. Hij tekende voor een jaar bij. Met het aanblijven van Schrijver krijgt de integratie van het vrouwenvoetbal steeds meer vorm.

Het is niet de eerste keer dat Schrijver bij sc Heerenveen onder contract staat. Zo was hij in het verleden actief als hoofd jeugdopleiding en trainer van Onder 19. In de zomer van 2022 tekende hij een contract als hoofdtrainer van de Stichting Vrouwenvoetbal Noord Nederland.

Het hoofdtrainerschap bij sc Heerenveen Vrouwen bevalt Schrijver goed. “We hebben een talentvol en leergierig team. Ik kijk er ontzettend naar uit om ook volgend seizoen met een groot deel van deze spelers te mogen werken. De integratie naar sc Heerenveen is een uitstekende ontwikkeling voor het vrouwenvoetbal. De stichting heeft de afgelopen jaren een hele mooie basis neergezet. Nu staan we voor een mooie uitdaging om het vrouwenvoetbal verder te professionaliseren.”

Technisch manager Ferry de Haan is blij dat de eerste contouren van het vrouwenvoetbal binnen sc Heerenveen zichtbaar worden. “Hans kent de spelers, is bekend met onze club en weet dat we als club de komende jaren stap voor stap willen bouwen aan het vrouwenvoetbal in het noorden. Als club willen we spelers uit de regio in kaart brengen en talent het hoogste podium bieden om zich verder te ontwikkelen tot prof. We zijn dan ook blij dat we Hans voor volgend seizoen aan ons hebben kunnen binden.”