Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Gert Jan Verbeek maakt zich zorgen om SC Heerenveen

Op dit moment vinden wij SC Heerenveen terug op plaats 11 in de ranglijst van de eredivisie en staan daarmee maar 6 punten voor op Fortuna Sittard dan plaats 16 bezet. In de gevarenzonde dus. Daar maakt oud speler en trainer Gert Jan Verbeek zich grote zorgen om. Ik maak mij al jaren zorgen want de club wordt geleid zonder enige visie zegt Verbeek en niet alleen ik maak mij zorgen maar veel mensen. Het moment waarop Heerenveen niet play-offs om Europees voetbal maar play-offs om erin te blijven moet gaan spelen, komt steeds dichterbij."

Verbeek zet grote vraagtekens bij het gevoerde beleid. "SC Heerenveen is steeds maar bezig om te verkopen om maar niet te ver in de rode cijfers te komen, maar zo bouw je niks op. Zeker niet als de jeugdopleiding en scouting niet op peil zijn."

De oud-trainer van SC Heerenveen vervolgt: "Dan wordt het steeds minder allemaal. Als je kijkt naar het trainingscomplex Skoatterwâld, dat ziet er nog net zo uit als twintig jaar geleden. Dat is stilstand en stilstand is in het voetbal achteruitgang."

Ole Tobiasen heeft de kans gekregen om het seizoen af te maken, maar dat heeft nog geen positief effect gehad. Verbeek: "De wijze waarop met de huidige trainersstaf wordt omgegaan, getuigt niet van veel vertrouwen vanuit de leiding. Terwijl dit toch de mensen zijn die de klus nu moeten klaren."

"Laten we hopen dat ze erin blijven, maar om echt de weg omhoog in te zetten de komende jaren, zal er wel iets moeten veranderen bij de club. Dat begint met een goede visie en sterk beleid. En of dat erin zit met de mensen die momenteel de club runnen?", aldus Verbeek.