Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Erwin Mulder blijft voorlopig 2e keeper bij SC Heerenveen

Voorlopig zal doelman Erwin Mulder bij SC Heerenveen verder gaan als 2e keeper. Trainer Johnnie Janssen heeft er definitief voor gekozen om Xavier Mous als eerste keeper te gaan gebruiken.

"Ik zat thuis in quarantaine vanwege covid en toen kreeg ik een belletje van Johnny Jansen en de keeperstrainer (Ruud Hesp, red.). Dat is een mededeling die niet leuk is", vertelt Mulder aan Omroep Friesland. De doelman raakte 3,5 maand geleden geblesseerd. "Dan hoop je in januari tijdens de korte voorbereiding te kunnen laten zien dat je er weer bent. En als je dit dan gelijk de eerste dag te horen krijgt, dan is dat niet fijn."

"Ik denk dat ik vorig jaar een goed seizoen heb doorgemaakt en belangrijk geweest ben voor het team, zowel op als naast het veld", meent Mulder. "Daardoor is de keuze ook op mij gevallen om aanvoerder te worden. Dan hoop je wel dat je een streepje voor hebt en iets meer krediet hebt."

Mulder baalt, maar geeft niet op. "Bij één tegenslag ga ik niet gelijk op zoek naar iets anders. Ik wil ervoor vechten. Als ze me nodig hebben, moet ik ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben. Hard werken wordt beloond en dat zal ik altijd blijven doen", besluit hij.