Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Eindelijk winst voor Ole Tobiasen bij SC Heerenveen

Vanavond in het Abe Lenstra Stadion de nummers 11 en 12 van de eredivisie tegen elkaar. SC Heerenveen (12e) en Heraces Almelo (11e) treden tegen elkaar in het strijdperk. Voor beide teams is de winst heel belangrijk want beide ploegen staan op 27 punten en dat is maar 7 punten boven de rechtstreekse degradatieplaats en 5 punten boven de plaats voor play off wedstrijden. Voor beide ploegen zouden dus de drie punten welkom zijn.
20220318_195827     20220318_195847

De namen van beide teams:

Screenshot_20220318-190304_Twitter     Screenshot_20220318-190328_Twitter

De wedstrijd staat onder leiding van de jonge scheidsrechter Alex Bos, een hele talentvolle scheidsrechter. Helaas wel op een heel slecht veld.

20220318_195942      20220318_195731     20220318_195909

Na een super minuut stilte voor de onlangs overleden Gaston Sporre en veel vuurwerk kon de wedstrijd beginnen en mochten de gasten uit Almelo de wedstrijd in gang zetten.

In het eerste kwartier is het nog aftasten voor beide ploegen en beide ploegen hebben moeilijkheden met het lang in de ploeg houden van de bal. Het eerste echte dreigende moment zien we pas in de 21ste minuut als Milan van Ewijk over de rechterkant doorkomt en de bal voorgeeft maar geen ploeggenoot die iets met een bal kan. Het lijkt wel of Amin Sarr geen geloof had in een goede voorzet.

SC Heerenveen is wel de ploeg met het meeste balbezit en dreiging maar tot echt grote kansen leid het nog niet. In de 29ste minuut dan eindelijk weer een gevaarlijke moment als Amin Sarr op de linkerkant doorkomt en de 16 meter indribbelt en de bal breed legt op Sydney van Hooijdonk en die kan binnen tikken maar dan ligt Mats Knoester in de weg en die red de tegengoal voor Heracles. Het gevaarlijkste moment en de mooiste aanval van de wedstrijd tot dan toe.

Het eerste echte schot op doel van de bezoekers zien we pas in de 37ste minuut als Sinan Bakis ingespeeld wordt en dan vanuit de draai schiet maar dat schot is een prooi voor Erwin Mulder. Eindelijk kruipt Heracles eens uit zijn schulp.

Vlak voor rust krijgt de thuisploeg een vrije trap te nemen en die neemt uiteraard Thom Haye en die slingert de bal voor waar achterin de 16 meter Joost van Aken de bal voor de goal kopt waar Nick Bakker naar de bal springt en keeper Koen Bucker de bal met veel moeite boven het hoofd van Bakker weg kan tikken en dan is eer niemand van Heerenveen die de bal kan binnenschieten. Er komen dan 3 minuten extra tijd bij in de tegenvallende eerste helft en in die extra tijd gebeurt niets meer en daarom gaan beide ploegen met 0-0 naar de kleedkamer.

20220318_205348

Heracles past een wissel toe na rust en brengt Kapser Lunding voor Nikolai Laursen en nu hopen op een betere tweede bedrijf dan het eerste. Het eerste moment in deze tweede helft zien we pas in de 57ste minuut als Luca de la Torre erdoor komt en van een meter of 15 uithaalt maar de bal beland op de vuisten van Erwin Mulder. In de tegenaanval is het Erwin Mulder die uittrapt en de bal beland bij Sydney van Hooijdonk en die houd de bal bij zich en draait weg van zijn tegenstander en speelt de bal op Amin Sarr en die haalt laag en hard uit en den is Koen Bucker geklopt, 1-0.

Joost van Aken maakt dan een vreugdesprong en raakt daarbij geblesseerd en moet vervangen worden door Ibrahim Dresević, wat een manier op geblesseerd te raken.

In de 66e minuut krijgt oud Heerenveen speler Bilal Başaciköglu na een vieze overtreding op Sydney van Hooijdonk waarbij hem van achter raakt, hij komt goed weg met geel.

In de 78ste minuut gaat Frank Wormuth drie keer wisselen en komen Samuel Armenteiros, Emil Hansson en Justin Hoogma voor Bilal Başaciköglu, Anas Ouahim en Ruben Roosken. Nieuw aanvallend elan voor de bezoekers.

In de 82 ste minuut komt Anthony Musaba bij SC Heerenveen en mag de moe gestreden Sydney van Hooijdonk eruit.

Direct daarna lijkt Heracles op gelijke hoogte te komen als Sinas Bakis ingespeeld wordt en de bal hoog in de korte hoek binnen knalt maar op de tv lijkt het buitenspel dus de VAR gaat kijken. Die beslist dus ook dat de schouder van Bakis buitenspel is dus wordt de goal afgekeurd. Een paar minuten later gaat Noah Fadiga naar de kant en komt Navajo Bakboord binnen de lijnen. Direct daarna in de 88ste minuut een vrije trap voor de thuisploeg die Thom Haye neemt en die geeft de bal goed voor en de bal gaat aan alles en iedereen voorbij behalve aan Nick Bakker die helemaal achterin helemaal vrij de 2-0 binnen kan schieten. SC Heerenveen gaat dan nog twee keer wisselen en brengt Nikolas Madsen en Arjen van der Heide voor Amin Sarr en Tibor Halilović.

Er komen dan 5 minuten blessuretijd bij en in die vijf minuten gebeurt niets meer en zo wint Ole Tobiasen zijn eerste wedstrijd als trainer van DC Heerenveen, een verdiende overwinning. Zo doet SC Heerenveen goede zaken voor de stand en kan het weer naar boven kijken.