Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Einde seizoen voor SC Heerenveen na 2-0 nederlaag in Alkmaar.

Na de fantastische laatste minuten van de wedstrijd van afgelopen donderdag waarin de ploeg van Ole Tobiasen een 3-2 overwinning uit het vuur sleepte tegen AZ moet de ploeg het vandaag afmaken in het Afas Stadion in Alkmaar. Gaat de ploeg dat lukken en doorstromen naar de finale van de play-offs om aan te gaan treden tegen FC Utrecht of Vitesse?

De opstellingen:

Screenshot_20220522-141500_Twitter     Screenshot_20220522-141456_Twitter

Scheidsrechter vanmiddag is Danny Makkelie en om half drie in de middag mocht SC Heerenveen de wedstrijd aanvangen. SC Heerenveen begint fel aan de wedstrijd maar binnen zes minuten kijkt het al tegen een achterstand aan als Jordi Clasie een prachtige lange bal geeft op Dani de Wit die uit de rug van Lucas Woudenberg loopt en dan vrij voor Erwin Mulder staat en de bal hoog binnen tikt, 1-0. Hiermee staat de stand dus weer gelijk in de wedstrijd, waar de uitdoelpunten dus niet meer dubbel tellen. Direct daarna ligt Thom Haye geblesseerd op de grond en lijkt niet verder te kunnen want heeft veel pijn maar toch probeert hij het weer. Haye die voor de goal van AZ al pijn in de lies had toen hij op goal wilde schieten.

In de 12e minuut de kans voor SC Heerenveen om gelijk te maken als een foute inspeelpass op Jordi Clasie onderschept wordt door Amin Sarr en die kan schieten maar schiet ver over.

AZ neemt het heft in handen in de wedstrijd en heeft verreweg het meeste balbezit maar veel kansen zien we nog niet. Ook als SC Heerenveen balbezit heeft dan veroveren de Alkmaarders de bal weer snel. In de 15e minuut een mooie aanval van de thuisploeg als Milos Kerkez de bal de diepte inspeelt op Jesper Karlsson en die kan net voor de achterlijn de bal terug leggen maar de bal kont dan net achter Dani de Wit. Vangelis Pavlidis krijgt in de 24ste minuut een gele kaart voor het hinderen van Erwin Mulder tijdens het uittrappen.  Dan gaat Sven van Beek op de grond want hij lijkt last van zijn hoofd te hebben en even later is het Erwin Mulder die naar de grond gaat en lijkt ook last van zijn hoofd te hebben, beide kunnen verder. In de 41ste minuut krijgt Milos Kerkez een gele kaart na een tackel op Thom Haye. Vlak voor rust is SC Heerenveen dan een tijdje op de helft van AZ en krijgen een paar hoekschoppen die niets op leveren maar het is sporadisch dat de Friezen op de Alkmaarse helft zijn. Er komen dan twee minuten extra tijd bij in de eerste helft. Een helft die duidelijk voor AZ is maar tot echt grote kansen komt de ploeg niet, net zo mij als SC Heerenveen. Bruno Martins Indi krijgt dan nog een gele kaart van scheidsrechter Makkelie en daar blijft het dan bij in de eerste helft, 1-0.

Screenshot_20220522-153712_Twitter

Na rust komt bij SC Heerenveen Syb van Ottele voor Ibrahim Dresević.

AZ Pakt de draad van de eerste helft weer op en zet druk op de SC Heerenveen verdediging en krijgt binnen tien minuten twee keer de kans om doeltreffend uit te halen maar zowel Vangelis Pavlidis als Jesper Karlsson raken de bal niet goed. In de 55ste minuut komt SC Heerenveen misschien wel goed weg als Sven van Beek toch duidelijk in de 16 meter Dani de Wit vast houdt maar scheidsrechter Danny Makkelie wuift het weg, Inmiddels een uur gespeeld en SC Heerenveen gaat meer en meer meedoen in de wedstrijd en komen vaker op vijandelijk territorium.
AZ gaat dan wisselen en haalt Hakøn Evjen en Pantelis Hatzidiakos naar de kant en brengt Yukinari Sugawara en Aslak Witry. Een minuut of zes later moet Peter Vindahl voor de eerste keer in de wedstrijd ingrijpen als Amin Sarr de diepte wordt ingestuurd en naar binnen trekt en uithaalt naar de verre hoek maar de AZ keeper is paraat. Zo bijt SC Heerenveen van zich af en de ploeg van Ole Tobiasen wordt brutaler en brutaler en maken het de thuisploeg steeds moeilijker.

In de 81ste minuut de grootste kans in de tweede helft en die is voor de thuisploeg als Sam Beukema een voorzet van links geheel vrijstaand kan binnen koppen maar hij kop de bal over. Hier komt SC Heerenveen goed weg.

Zakaria Aboukhlal komt dan in de 87ste minuut in de ploeg voor Milos Kerkez en een minuut later is het dezelfde Zakaria Aboukhlal die uit de rug van Lucas Woudenberg loopt en de bal krijgt van Jordy Clasie en de 2-0 langs Erwin Mulder schiet. Als cadeautje krijgt Aboukhlal nog een gele kaart wegens het shirt uitrekken. Prachtige pass van Jordy Clasie wederom, dat mag gezegd worden en weer laat Lucas Woudenberg zich verassen.

SC Heerenveen gaat dan wisselen en brengt Anthony Musaba en Rami al Hajj en haalt Tibor Halilović en Lucas Woudenberg naar de kant. Alles of niets nu. AZ krijgt via Vangelis Pavlidis en Zakaria Aboukhlal de kans om het helemaal af te maken maar beide houden SC Heerenveen nog in leven. Het helpt allemaal niets want het blijft 2-0 en dat betekent dat het seizoen eropt zit voor SC Heerenveen en is men uitgeschakeld in de play-offs voor Europees voetbal. AZ treft nu de winnaar van Vitesse – FC Utrecht in de finale.