Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Doelpuntloos gelijkspel voor SC Heerenveen in Waalwijk.

SC Heerenveen hervat de competitie met de uitwedstrijd in het Mandemakers Stadion in Waalwijk tegen RKC. Met kersverse Oranje keeper Andries Noppert onder de lat start 2023 dus in Waalwijk, tegen de ploeg die velen veraste in de eerste seizoenshelft.

De eerste doelpoging kwam van de thuisploeg als Mats Seintjes uithaalt maar zijn inzet gaat over de goal. Het is aftasten in het eerste kwartier. Na een minuut of twintig krijgt SC Heerenveen wat meer grip op de wedstrijd en heeft het meer balbezit en kan het soms aardig combineren maar tot grote kansen komt men nog niet. Ook doordat de thuisploeg totaal geen ruimte weggeeft en heel compact speelt en daar is moeilijk door te komen.

In de 34ste minuut moet Andries Noppert handelend optreden na een goede aanval van de thuisploeg als Thierry Lutonda de bal speelt op Mika Biereth en die haalt uit maar de voet van de Heerenveen goalie red de inzet en aan de andere kant in de tegenaanval is het Amin Sarr die de bal naast jaagt. Eindelijk eens wat opwinding in het stadion. Zo rommelt de eerste helft een beetje aan en valt er niet veel te genieten voor de aanwezige toeschouwers. Ruststand is derhalve 0-0.

De tweede helft begint erg rommelig en er is nog weinig lijn in het spel van beide ploegen te zien. Toch lijkt SC Heerenveen op voorsprong te komen na een mooie aanval door het centrum en dan komt Milan van Ewijk door Sydney van Hooijdonk vrij voor keeper Vaessen wordt gezet maar de keeper stopt zijn inzet en ook de rebound is niet besteed aan Rami al Hadjj want weer red Vaessen prima. Een paar minuten later is het weer Andries Noppert die zijn ploeg op de been houdt als Mats Seuntjes vrij komt voor hem, wel uit een moeilijke hoek, en Noppert stopt de inzet van de aanvaller. Gelukkig voor SC Heerenveen was Seuntjes hier zelfzuchtig want zijn collega aanvaller Mika Biereth stond geheel vrij voor de goal. Rond de 63ste minuut komt RKC tot twee keer toe goed weg als twee voorzetten vlak achter elkaar van Mats Köhlert niet binnen gewerkt kan worden door de voorwaartsen. Het wordt aantrekkelijker om naar te kijken nu. In de 66ste minuut komt SC Heerenveen heel goed weg als Mats Seuntjes, op aangeven van Mika Biereth na een prachtige aanval door het centrum, vrij komt voor Andries Noppert maar de bal op de paal mikt.

Een goed schot van Mats Köhlert is even later een prooi voor de RKC goalie als eerst bijna Sven van Beek de bal kan binnentikken na een prima voorzet vanaf rechts en in de rebound haalt Mats Köhlert dan uit. Het spel wordt er dan niet beter op mede doordat beide trainers veel wisselen en vaak komt dat het sp0el niet te goede. Kees van Wonderen moet noodgedwongen Sven van Beek naar de kant halen want in een onoverzichtelijke situatie raakt hij geblesseerd en kan niet verder. De laatste tien minuten van de wedstrijd kun je haast vergeten want het spel lag meer stil door de wissels en vrije trappen dan dat er gevoetbald werd. Zo blijft het bij de brilstand 0-0. SC Heerenveen had iets meer balbezit en iets meer doelpogingen maar de beste kansen waren voor de thuisploeg.

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Julian Lelieveld (Saïd Bakari), Shwan Adewoye, Dario van den Buijs, Lars Nieuwpoort, Thierry Lutonda, Yassin Oukili (Kevin Felida), Vurnon Anita, Pelle Clement (Roy Kuijpers), Mika Biereth (Zakaria Bakkali), Mats Seuntjens (Sebbe Augustijns)

SC Heerenveen: Andries Noppert, Milan van Ewijk, Sven van Beek (Joost van Aken), Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Rami al Hajj (Pelle van Amersfoort (Antoine Colassain)), Anas Tahiri, Simon Olsson ( Tibor Halilović), Sydney van Hooijdonk, Amin Sarr

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Gele kaarten RKC Waalwijk: Shawn Adewoye

Gele kaarten SC Heerenveen: Thom Haye