Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Cees Roozemond laat SC Heerenveen in grote zorgen achter.

De jaarcijfers van SC Heerenveen zijn bekend gemaakt en wat men verwachte lijkt uit te komen. Cees Roozemond laat SC Heerenveen met financiële zorgen achter.
Dan schrijft Sander de Vries van de Leeuwarder Courant en hij schrijft o.a. ook dat Roozemond structureel een veel te mooie weergave van de werkelijkheid geschetst en het rookgordijn waar corona voor zorgde trekt langzaam weg, stilaan wordt duidelijk dat Roozemond de club straks met financiële zorgen achterlaat. Binnenin het stadion prikt men trouwens al veel lager door het goednieuwsshow van Roozemond heen en de bestuurlijke tijd van Roozemond is in een fase gekomen waarin weinig vertrouwen lijkt uit te komen ook omdat Roozemond niet vaak op de club is. Sander de Vries gaat verder en zegt dat Roozemond formeel nog een contract heeft tot eind mei 2023 als directeur van SC Heerenveen. Binnen de club zou niemand het erg vinden als hij eerder vertrekt en één ding is zeker, zijn opvolger wacht een gigantische klus om de erfenis van Roozemond op te pakken.

"Zie hier het gevolg van een incapabele directeur, een onvoldoende zelfreinigend managementteam en een huidige RvC zonder corrigerend vermogen", vervolgt de journalist. "De voorbije jaren gaf Roozemond alles en iedereen behalve zichzelf de schuld over de stagnatie, of achteruitgang, van Heerenveen: zijn voorgangers, corona, individuen binnen de voetbalafdeling, deze krant, de oorlog in Oekraïne en verhuurder Sportstad."

"Hoe nu verder, om te voorkomen dat Heerenveen nog verder achteruitgaat? Want zeker is dat deze weg doodloopt. Een tijdelijke oplossing zou een financieel puinruimende interim-manager kunnen zijn. Om vanaf de zomer met een nieuwe directeur aan de wederopbouw van de club te beginnen", aldus De Vries.