Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Bestuur SC Heerenveen boos op vuurwerkgooiers in Alkmaar

Tijdens de wedstrijd die SC Heerenveen afgelopen zaterdag speelde tegen AZ werd er vanuit het uitvak vuurwerk op het veld gegooid. Voor de Friese club is dit onacceptabel zo gaf men aan in een statement.

Algemeen directeur Cees Roozemong reageerde als volgt "We zijn enorm boos. Deze actie is schadelijk voor de club en past niet bij SC Heerenveen, het is een idiote, vooropgezette actie, waarbij veelal jonge individuen betrokken zijn. Dit heeft niks meer met supporteren te maken. Het moge duidelijk zijn dat wij de daders voorlopig niet meer in het stadion willen zien."

Tijdens de wedstrijd werden er al vijf personen uit het uitvak gehaald en de club heeft op dit moment tien individuen in beeld. Behalve de drie eerder genoemde personen, worden zeven andere betrokkenen zolang het onderzoek loopt uit het stadion geweerd. De club sluit niet uit dat dit aantal verder oploopt en ontvangt vanuit AZ aanvullende camerabeelden. SC Heerenveen laat weten dat drie personen bij de KNVB aangemeld worden voor een landelijk stadionverbod en kijkt de club of men de schade die aangericht is zoals kapot veld op de betrokken verhaald kan worden. Er zal dan niet alleen worden gekeken naar de gooiers van het vuurwerk maar ook naar gasten die medeplichtig zijn. SC Heerenveen wil heel duidelijk maken dat er een grens is overschreden en dat zulk gedrag niet langer geaccepteerd gaat worden.