Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Andries Noppert voelt zich als een vis in het water.

Keeper Andries Noppert voelt zich als een vis in het water bij SC Heerenveen en hij ging niet over één nacht ijs bij het kiezen van zijn nieuwe club. Hij kende bij GA Eagles een ijzersterkte tweede seizoenshelft en daardoor toonden meerdere clubs interesse. Onder andere buurman SC Cambuur wilde de keeper ook graag halen maar hij koos voor SC Heerenveen.

Andries Noppert zegt voor de camera van ESPN "Ik ben alle gesprekken netjes aangegaan. Dan probeer je het gevoel bij Heerenveen een beetje weg te stoppen en zo oppervlakkig mogelijk te houden. Het kwam steeds terug in m'n hoofd",  "Ik zei tegen mezelf: je bent er eigenlijk al uit, lul. Waar maak je je druk om? Ik heb een keuze gemaakt op basis van gevoel en ben ervan overtuigd dat het de juiste is."

Bij SC Heerenveen komt hij weer samen met trainer Kees van Wonderen want beide heren werkten ook bij de Eagles prettig samen."Hij is meegekomen omdat ik hem ken", zegt Van Wonderen zelf. "Ik heb gezien wat hij kan en heb er vertrouwen in. Hij komt uit de buurt en was transfervrij, dus het was ook gunstig om hem te halen. Uiteindelijk sta ik er open in: de beste keeper moet spelen."

Is Van Wonderen veranderd na zijn transfer naar Heerenveen? Noppert: "Je zou kunnen veranderen, vooral als je een stapje omhoog maakt. Het is leuk om te zien dat de eerste training bij Heerenveen hetzelfde was als de eerste training bij Go Ahead Eagles. Nee, hij is zeker niet veranderd."