Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Andries Noppert op weg naar Ajax en Joey Gorter naar SC Heerenveen?

SC Heerenveen doelman Andries Noppert staat heel hoog op het verlanglijstje van Ajax schrijft De Telegraaf deze morgen. Noppert die verrassend tot nummer één doelman werd gebombardeerd bij het Nederlands Elftal tijdens het WK en daar veel indruk maakte alleen kon zich niet onderscheiden in de penaltyreeks tegen Argentinië.

Logischerwijs bleven de prestaties van de doelman niet onopgemerkt en ook in Spanje is men onder de indruk geraakt van de 28 jarige doelman want daar valt de naam Real Betis als mogelijke club die hem wil halen. Ajax zou de eerste club zijn die concrete belangstelling heeft getoond en zou hem deze winterse transferperiode willen halen. De Telegraaf schrijft verder dat ook clubs uit de Premier League en Serie A interesse zou hebben.

Andries Noppert maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Go Ahead Eagles naar Heerenveen. In Friesland ligt hij nog anderhalf jaar vast. Het is niet bekend of Noppert openstaat voor een nieuwe transfer. "Ik laat het op me af komen", liet hij kort na de WK-uitschakeling optekenen.

Bij Ajax is Remko Pasveer de nummer 1 doelman maar kreeg al zeventien doelpunten tegen in de eerste seizoenshelft en dat is men niet gewent biij Ajax. Maarten Stekelenburg en Joey Gorter zijn de andere keepers bij de Amsterdammers en bij een eventuele komst van Andries Noppert zou Joey Gorter verhuurd mogen worden en daar zou SC Heerenveen dan wel oren naar hebben. We zullen zien hoe dit afloopt.