Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Aanvallende intenties Robin van Persie duidelijk

De nieuwe trainer van SC Heerenveen Robin van Persie wil graag dat zijn ploeg verzorgd en aanvallend voetbal gaat spelen dit seizoen. Gisteren tegen Ajax kwam daar weinig van terecht maar in de slotfase van de wedstrijd maakte de trainer toch zijn intenties duidelijk want hij stuurde centrale verdediger Pwel Bochniewicz mee naar voren in het laatste kwartier.

Robin van Persie

SC Heerenveen weet in de uitwedstrijd in de Johan Crijff Arena tegen Ajax aanvallend weinig uit te richten. De beste aanval van de Friezen volgde al na een halve minuut, toen ze zich vlot via Luuk Brouwers door de Amsterdamse defensie combineerden maar uiteindelijk Remko Pasveer op hun weg vonden. In het restant van de eerste helft en ook in een groot deel van het tweede bedrijf kwam Ajax eigenlijk niet écht meer in de problemen. Van Persie begon met Daniel Karlsbakk in de spits, maar de Noor kon geen potten breken. Zijn vervanger Ion Nicolaescu komt eveneens niet tot nauwelijks in het spel voor. Dat is voor Van Persie reden geweest om een kwartier voor tijd een opvallend besluit te nemen. Hij gaf centrale verdediger Bochniewicz het teken om zich voorin bij de aanvallers te melden. Daarmee hoopt Van Persie in de slotfase toch nog iets te kunnen forceren.

Dankzij de VAR stond Bochniewicz trouwens nog op het veld want hij kreeg al vroeg in de wedstrijd de rode kaart van Bas Nijhuis nadat hij Mika Godts onderuit schoffelde. Nijhis was eerst van mening dat hij daarmee een scoringskans ontnam maar na het zien van de beelden veranderde hij van mening en gaf de Pool geel.