Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Willem van Hanegen niet onder de indruk van Robin van Persie

Oud speler en international Willem van Hanegem is bepaald niet onder de indruk geraakt van de presentatie van Robin van Persie als nieuwe trainer van SC Heerenveen. Dit schrijft van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.  
De inmiddels tachtig jarige van Hanegem zei van Persie tijdens zijn presentatie alleen maar teksten die alleen voor de bühne zijn. "Als Feyenoord straks ook een nieuwe trainer heeft, hoop ik dat hij bij zijn presentatie niet heel bewust allemaal teksten de wereld in slingert die er als hapklare brokken in gaan bij de supporters", schrijft de columnist op in het Algemeen Dagblad: "Want daar heb ik mijn portie wel van gehad, eerlijk gezegd."

"Nou, het is wat allemaal hè, Heerenveen komt er dus wel bovenop', gaat De Kromme op cynische wijze verder in zijn column..  'Riemer van der Velde (oud-voorzitter sc Heerenveen, red.) was niet zo enthousiast over zijn komst, maar nu zou hij dat wel zijn. Ik hoop niet omdat Van Persie een keer een karper uit een Fries meertje heeft gevist, want dat zou mij geen bal interesseren", gaat Van Hanegem verder.

Dat Van Persie zich heeft gestoord aan mensen die zijn overgang van de jeugd van Feyenoord naar Friesland een tussenstap noemen, zorgt ook voor verbazing bij Van Hanegem: "Alsof hij nu serieus het idee heeft dat hij jarenlang in Heerenveen gaat werken. De mensen zijn toch niet gek? Hij zet een logische stap in zijn loopbaan als trainer. Daar is niets mis mee. Maar stop met al die teksten voor de bühne", besluit de analist.