Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Voorbeschouwing Excelsior - SC Heerenveen

Op de vrijdagavond speelt SC Heerenveen de tweede uitwedstrijd van het jaar 2024 en de reis gaat nu naar Rotterdam waar in het van Dongen & de Roo Stadion de ploeg van Marinus Dijkhuizen Excelsior wacht.
Trainer Kees van Wonderen keek vooruit op de wedstrijd en deed nadat zijn mannen net op kunstgras hadden getraind. Hij zei o.a. "De omstandigheden daar zijn heel specifiek, dat besef is er wel. Je weet hoeveel ploegen het daar lastig hebben door de ondergrond en het kleine speelveld. Ze hebben daarnaast een compacte speelwijze en veel snelheid voorop, waardoor ze altijd gevaarlijk zijn in de counter.  Daar moeten we op voorbereid zijn." De trainer moet het doen zonder de geschorste Mats Köhlert. "We kunnen het op een aantal manieren oplossen. Morgen zien jullie wat dat is", aldus de oefenmeester, die ook niet kan beschikken over Irak-international Hussein Ali en de geblesseerde spitsen Ion Nicolaescu en Daniel Karlsbakk. 
"Daniel heeft nog helemaal niet getraind sinds de wedstrijd tegen Zwolle door een kneuzing in zijn teen. Hij kwam bij de 2-2 tegen de paal aan. Dat duurt een paar dagen, dus dit duel komt net te vroeg", verklapt Van Wonderen, die weet dat meerdere spelers gelinkt worden aan een transfer. Daar houd Ferry de Haan zich mee bezig zegt van Wonderen, ik concentreer mij op de wedstrijden.