Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Vitesse zegeviert in Gelredome: Heerenveen’s bekerdroom voortijdig beëindigd.

Het KNVB bekertoernooi voor SC Heerenveen zit er al weer op want in het Gelredome was Vitesse met 1-0 te sterk. Zoals trainer Kees van Wonderen voor de wedstrijd zei “De ranglijst zegt niet altijd iets want er blijft altijd iets onvoorspelbaars in het voetbal te zitten”. Deze uitspraak heeft bij zijn spelers niet gewerkt.

SC Heerenveen begon wel sterk aan de wedstrijd en al in de 4e minuut kreeg Pelle van Amersfoort een kans maar hij ko0pte de bal op de paal. Aan de andere kant moest doelman Mickey van der Hart ingrijpen op een vlammend schot van Melle Meulensteen en even later keerde hij een inzet van Million Manhoef. Beide teams waren te slordig om heel veel kansen te creëren. Marco van Ginkel kreeg nog een kopkans namens de thuisploeg en Ché Nunnely kwam net tekort nadat Van Amersfoort de bal met het hoofd teruglegde op de buitenspeler.

Mickey van der Hart moest in de tweede helft weer ingrijpen als via aan vrije trap de bal komt bij Nicolas Isimat-Mirin en die kon inschieten maar de goalie van SC Heerenveen redde bekwaam. Pas na een uur kreeg SC Heerenveen weer een kans als Osame Sahraoui kan schieten maar doelman Markus Schubert kon redding brengen en even later kopte Luuk Brouwers uit een corner naast.

Kees van Wonderen wisselde aanvallend om toch de winst naar zich toe te trekken maar het tegendeel gebeurde. In de 86ste minuut passeerde hij met een harde knal doelman Mickey van der Hart,1-0. SC Heerenveen had daar geen antwoord meer op en zo ligt men uit het bekertoernooi.

Opstelling Vitesse: Markus Schubert, Dominik Oroz, Nicolas Isimat-Mirin (Giovanni van Zwam), Ramon Hendriks, Enzo Cornelisse, Toni Domgjoni, Melle Meulensteen (Mathijs Tielemans), Million Manhoef, Kacper Kozlowski, Gyan de Regt (Amine Boutrah), Marco van Ginkel (Andy Visser)

Opstelling SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Oliver Braude, Sven van Beek, Pawel Bochniewicz (Syb van Ottele), Mats Köhlert, Thom Haye, Simon Olsson, Ché Nunnely ( Patrik Wålemark), Luuk Brouwers, Osame Sahraoui, Pelle van Amersfoort (Ion Nicolaescu)