Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Vernedering in Alkmaar voor SC Heerenveen

AZ - Heerenveen

SC Heerenveen ging vol goede moed richting Alkmaar waar AZ op de ploeg wachtte. Het zou een gedenkwaardige dag worden voor de Friezen want men werd compleet vernederd door AZ. Een keiharde 9-1 stond aan het einde op het scorebord.
Toch leek het niet zo erg te worden want ondanks dat de thuisploeg in de 4e minuut snel op 1-0 kwam door Sven Meinans maakte aanvoerder Luuk Brouwers een kwartier later de gelijkmaker na een prima aangesneden vrije trap van Mats Köhlert. SC Heerenveen kon n iet kang genieten van de gelijke stand want vier minuten later stond het 2-1 als Troy Parrott de 2-1 binnen schiet. sc Heerenveen kreeg vervolgens nog wel een aantal goede kansen op de gelijkmaker: Ion Nicolaescu was tweemaal dichtbij met een kopbal en Ilias Sebaoui besloot een aantrekkelijke eerste helft met een vlammend schot op de lat. Het bleef bij de 2-1 in de eerste helft.

Hoe anders was het spelbeeld direct na rust waar sc Heerenveen compleet overlopen werd. Opnieuw was het Troy Parrott die op aangeven van de rappe Ibrahim Sadiq wist binnen te schuiven. Amper bekomen van de tegentreffer tekende de AZ-spits niet veel later ook voor zijn derde en vierde treffer nadat het bij de Friezen helemaal openlag (5-1). Daarmee was het nog niet klaar: wederom kreeg Ibrahim Sadiq een vrije doortocht op Mickey Van der Hart. En deze keer maakte hij het zelf af. De thuisploeg bleef hongerig en bleef ook profiteren van de ruimtes die geboden werden. Invallers Meerdink, Belic en Buurmeester tekenden voor de pijnlijke en keiharde eindstand: 9-1. Een complete vernedering voor de mannen van Robin van Persie.

AZ: Rome Jayden Owuso-Oduro, Seiya Maikuma, Wouter Goes, Alexandre Penetra, David Möller Wolfe (Desno Kasius), Jordy Clasie, Peer Koopmeiners (Kristijan Belić), Ibrahim Sadiq (Jayden Addai), Sven Mijnans, Ruben van Bommel (Zico Buurmeester), Troy Parrott (Mexx Meerdink)

Opstelling sc Heerenveen: Mickey van der Hart; Oliver Braude (Denzel  Hall), Sam Kersten, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert; Espen van Ee (Levi Smans), Luuk Brouwers, Simon Olsson; Jacob Trenskow, Ion Nicolaescu (Daniel Karlsbakk), Ilias Sebaoui (Ché Nunnely).

Scheidsrechter: Sander van der Eijk