Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Trainers SC Heerenveen Akademy zijn bekend

Het hoofd Akademy Bote Talsma zal op 1 juli bij sc Heerenveen beginnen, maar er zijn meer nieuwkomers. Er is een overeenstemming bereikt over de trainers- en begeleidersstaf voor het seizoen 2024/2025. De trainers uit de regio die eerder stage liepen bij de club, hebben inmiddels een eigen team onder hun hoede.

sc Heerenveen hecht waarde aan het verder ontwikkelen van niet alleen spelers, maar ook stafleden. In de onderbouw van de Akademy krijgen talentvolle trainers uit de regio de kans nieuwe ervaringen op te doen. Zij die in voorgaande jaren stage liepen als stagiair van de opleiding CIOS, krijgen nu, met een verdiende contract op zak, meer verantwoordelijkheid.

De 22-jarige Burgummer Lars Douma zal de leiding krijgen over Onder 12-1. De 22-jarige Karym el Dawey, die uit Heerenveen komt, is zijn assistent. Het komende seizoen zal de 19-jarige Jouster Thomas Elsinga de leiding hebben over het team onder 12-2.

In de zoektocht naar een nieuwe trainer voor Onder 21 heeft de club een man met behoorlijk wat ervaring gevonden: Jouad Boufarra is aangesteld. Hij was het afgelopen seizoen eindverantwoordelijke bij de FC Twente / Heracles Academie in dezelfde leeftijdscategorie en is daarnaast docent binnen de trainersopleiding van de KNVB.

Tot en met 21 jaar
trainer: Jouad Boufarra
trainer: Joey van den Berg

Onder de 19 jaar
Ugur Yildirim, hoofdtrainer
Sven Epema, assistent-trainer

Onder de 17 jaar
De trainer is Wilco Hellinga.

Tot en met 15 jaar
Jeffrey Mast, hoofdtrainer

Onder de 14
De trainer: Nick Kuiper

Onder de 13 jaar
De hoofdtrainer is Tim Strandstra.

12 - 12
De trainer: Lars Douma
De assistent-trainer: Karym el Dawey.

Voorheen Onder 12 – 2
Coach: Thomas Elsinga

Specialisten van de Akademie.
Er zijn binnen de Akademy diverse specialisten die zich inzetten voor de ontwikkeling van de jeugdspelers.

Henk Jan Feith en Bas van der Wijk videoanalyse

Wim Reckers en Gédéon de Groot zijn trainers van de keepers.

Psychische trainer: Dennis Veenker

Instructeur: Konrad Dziegel

Het medisch team bestaat uit Vincent Schinkel, Robin Luth en Pascal de Vries.

Tijdens de vooropleiding

Dick Schuurman, die de Vooropleiding leidt, is aangewezen om hier leiding te geven. Op basis van de vooropleiding worden de talenten die gescout zijn, opgeleid om uiteindelijk door te stromen naar de Akademy. Schuurman heeft verschillende eerste elftallen van Friese amateurclubs getraind en is eigenaar van Voetbalacademie Joure, waar sc Heerenveen een nauwe samenwerking mee heeft.