Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Thom Haye naar Frankrijk?

De 29 jarige Thom Haye heeft onlangs afscheid genomen van SC Heerenveen want de Indonesische international wilde zijn contract niet verlengen want hij wil graag nog een buitenlands avontuur aangaan. Het voordeel is nu dat clubs hem dus gratis kunnen halen.
 

Screenshot_20240528_202453_Instagram

Het Italiaanse Como had eerder al interesse getoond maar die interesse is waarschijnlijk wat vervaagd omdat de club i gepromoveerd naar de Serie A en zou nu andere en nog betere spelers willen halen. Transfermarkt Indonesia op X meldt nu dat er interesse uit Frankrijk zou zijn en de club OGN Nice uit de Ligue-1. Die club eindigde het afgelopen seizoen als vijfde in Frankrijk en gaat dus Europa League spelen. Onlangs vertrok hun trainer Francesco Farioli bij de club en heeft getekend bij Ajax.
Geboren Amsterdammer Thom Haye die begon met voetballen bij de jeugd van AFC en van daaruit naar de jeugdopleiding van AZ ging. Via AZ, Willem II, het Italiaanse Lecce, ADO Den Haag en NAC Breda kwam hij in 2022 bij SC Heerenveen terecht. Haye speelde dit seizoen in totaal 34 wedstrijden voor SC Heerenveen. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij vijf assists.