Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Thom Haye krijgt Indonesische nationaliteit

Voor SC Heerenveen middenvelder Thom Haye gaat misschien een droom in vervulling want media in Indonesië melden dat hij bijna de Indonesische nationaliteit heeft en dus voor het nationale team mag uitkomen dan. Op de bijgevoegde foto va Instagram is te zien dat Haye in Indonesië is gearriveerd om zijn naturalisatieproces af te tonden bij het DKI Jakarta regional office van het ministerie van recht en mensenrechten.

Thom Haye werd in Amsterdam geboren maar zijn grootouders komen uit Indonesië en zodoende kan hij zich laten naturaliseren en mag hij dus uitkomen voor het nationale team van Indonesië, wat een zeer welkome versterking zijn voor het nationaal team. Indonesië speelt in januari het toernooi om de Asia cup maar dat komt te vroeg voor Haye dus SC Heerenveen hoeft hem dan niet te missen, in tegenstelling tot Hussein Ali want die doet met Irak mee aan de Asia cup.

Thom Haye reageerde zelf tegen Super Spor “Ik ben blij dat ik hier nu eindelijk bent en het zou leuk zijn als ik het nationale team kan versterken maar ik ben hier om het proces tot naturalisatie te doorlopen en ik heb vertrouwen in een goede afloop”.

Screenshot_20240101_015146_Facebook