Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Herenveen wil Emil Konradsen Ceide huren

De Leeuwarder Courant meld zojuist dat SC Heerenveen zich deze transferwindow wil versterken met de 22 jarige Noor Emil Konradsen Ceide. De vleugelaanvaller moet op huurbasis overkomen van het Italiaanse Sassuolo.

De afgelopen zomer waren de Friezen ook al geïnteresseerd maar toen bleek hij onhaalbaar en nu denken ze in Heerenveen dat men wel kans heeft mede doordat Ceide weinig speeltijd krijgt bij Sassuolo. In de eerste seizoenshelft kwam de Noors jeugdinternational in zes Serie A-optredens tot slechts 99 speelminuten en scoorde daarin niet. Wel kwam hij tot scoren in de strijd om de Coppa Italia. Sassuolo betaalde in de zomer van 2022 rond de drie miljoen euro aan Rosenborg BK om Ceide te halen terwijl hij het half jaar daarvoor al op huurbasis voor Sassuolo had gespeeld.

De rechtsbenige linksbuiten ligt nog tot medio 2026 vast bij de Serie A-club. Mocht Ceide daadwerkelijk de overstap maken naar het Abe Lenstra Stadion, dan treft hij daar met Daniel Karlsbakk en Osame Sahraoui twee landgenoten. Het drietal kent elkaar al van de duels met Jong Noorwegen. Ceide kwam in totaal tot veertien optredens met de Noorse beloftenploeg en kwam daarin tot vijf doelpunten.