Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen wint ruim van NAC Breda

Heerenveen - NAC
Op de zaterdagavond gaat Robin van Persie met zijn ploeg SC Heerenveen op zoek naar zijn eerste overwinning als trainer in het betaald voetbal en SC Heerenveen naar de eerste winst in dit seizoen. NAC Breda moet daar het slachtoffer van worden en de promovendus speelde de eerste helft goed mee maar werd in de tweede helft overklast, 4-0.

Het eerste gevaar in de wedstrijd is in de vierde minuut als Raul Paula in het zijnet schiet. Vijf minuten later een combinatie van de thuisploeg door het centrum maar Bielica kan de bal pakken. Een schot van Espen van Eee wordt prima gepakt door de NAC goalie en twee minuten later als Raul Paula na een rima onderschepping zo maar oog in oog komt te staan met Mickey van der Hart maar de inzet gaat net naast. In de 22ste minuut probeert Espen van Ee het weer van afstand maar zijn knal gaat net naast. Twee minuten later is de thuisploeg weer gevaarlijk maar Cherrion Valerius kan de aanval onschadelijk maken. In de 35ste minuut de grootse kans als Ilias Sebaoui de bal hard op de paal knalt. De thuisploeg wordt beter en beter maar de bezoekers houden stand. In de 45 moet Mickey van der Hart met een geweldige reflex de bezoekers uit Breda van scoren af houden als Kacper Kostorz de bal lijkt binnen te tikken. Gescoord werd er dus niet en gaan beide ploegen met de brilstand rusten.

Binnen een minuut na de rust is het Luuk Brouwers die de bal snoeihard op de onderkant van de lat schiet en de aanval blijft in gang van de thuisploeg en Sam Kersten komt indribbelen en speelt in op Simon Olsson en die schiet vanaf randje zestien de bal in de verre hoek, 1-0. Drie minuten later mag SC Heerenveen een ingooi nemen en die gaat ver voor de goal en alles en iedereen gaat voorbij de bal behalve Luuk Brouwers en die knalt geheel vrijstaand de 2-0 binnen. Wat een begin van de tweede helft voor de thuisploeg.

In de 64ste minuut krijgt NAC Breda de kans op de aansluittreffer als Boud Lucassen vanaf rechts de bal voorgeeft en spits Elias Már Ómarsson uithalen maar via een Fries been gaat de bal net over. Twee minuten later komt SC Heerenveen weer goed weg als captain Jan van den Bergh de bal snoeihard en buiten het bereik van Mickey van der Hart op de paal schiet van het buiten de zestien.

In de 69ste minuut een goede schietkans voor invaller Ion Nicolaescu maar de Bredase goalie red prima maar een minuut later is het Simon Olsson die de bal in de zestien krijgt en lijkt te kunnen schieten maar hij legt de bal terug op dezelfde Ioan Nicolasecu en die rommelt wat met de bal maar kan toch schieten en de bal vliegt binnen en staat de 3-0 op het scorebord. Negen minuten voor tijd is het Mats Köhlert die in de zestien komt en een voorzet op de paal kopt en in de tegenaanval is het invaller Roy Kuijpers die alleen op Mickey van der Hart afgaat maar heel slordig de bal ver naast schiet. In de 84ste minuut een uittrap van Daniel Bielica die prima onderschept wordt em da is het invaller Ché Nunnely die de bal breed tikt en Ion Nicolaescu schiet zijn tweede en de vierde voor de thuisploeg binnen, 4-0. Net als in de eerste helft komen er vijf minuten bij en in de tweede minuut daarvan nog een kans voor de gasten maar weer is het Roy Kuijpers die geheel vrijstaand kan schieten maar veel te wild schiet en de bal gaat hoog over.

Zo blijft het bij de ruime 4-0 overwinning voor de boys van Robin van Persie en heeft de hoofdtrainer zijn eerste overwinning binnen al trainer in het betaald voetbal.

SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Oliver Braude (Denzell Hall), Sam Kersten, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Espen van Ee (Isaiah Ahmed), Simon Olsson, Jacob Trenskow, Luuk Brouwers (Levi Smans), Ilias Sebaoui (Ché Nunnely), Daniel Karlsbakk (Ion Nicolaescu)

NAC Breda: Daniel Bielica, Cherrion Valerius, Leo Greiml, Jan van den Bergh, Boy Kemper, Maximilien Balard, Boyd Lucassen (Roy Kuijpers), Dominik Janošek (Leo Sauer), Matthew Garbett (Casper Staring), Raul Paula (Kacper Kostorz), Elias Már Ómarsson (Saná Fernandes)

Scheidsrechter: Robin Hensgens