Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen wint overtuigend van Ray Vallecano

Vanavond speelde SC Heerenveen de oefenwedstrijd in het Abe Lenstra Stadion tegen het in de hoogste liga van Spanje uitkomende Ray Vallecano. Een serieuze test voor de mannen van Robin van Persie en velen waren dus ook benieuwd hoe deze test af ging lopen.

Nu na de wedstrijd kun je zeggen dat de test uitstekend is geslaagd want SC Heerenveen won met maar liefst 5-0 van de Spanjaarden.

                                Opstelling SC Heerenveen                                                                      Opstelling Rayo Vallecano
Screenshot_20240726-205918_Sofascore  Screenshot_20240726-205928_Sofascore
                                     Wissels SC Heerenveen                                                                              Wissels Ray Vallecano
 

Screenshot_20240726-211824_Sofascore   Screenshot_20240726-205953_Sofascore
                                   

                                                                                                                Screenshot_20240726-205948_Sofascore

 

 

Robin van Persie begon met een team dat best wel eens de basis kan worden in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Toch verassend niet Andries Noppert maar Mickey van der Hart in de goal. De keeper van Heerenveen werd na een kwartier getest, maar was in staat de poging van Raul de Thomas te pareren. Aan de overkant scoorde Osame Sahraoui na een mooie dribbel. Dat was meteen de ruststand.

Na de thee liep Heerenveen weg bij Rayo, vorig seizoen zeventiende in de hoogste afdeling van Spanje. Daniel Karlsbakk scoorde twee keer op rij, het hoogtepunt van de avond kwam van Simon Olsson. Met een fraai doelpunt zorgde hij voor 4-0, voordat Karlsbakk voor de klinkende eindstand zorgde: 5-0.

Heerenveen besluit de voorbereiding vorige week met een fraaie awayday: de ploeg gaat op visite bij het Engelse Middlesbrough. Na het Riverside Stadium wacht de Johan Cruijff Arena: op zondag 11 augustus begint Heerenveen uit bij Ajax aan de Eredivisie en met het spel van vandaag gaat de ploeg daar vast met vertrouwen naar toe.