Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen wint na achterstand in Gelredome

SC Heerenveen moest op bezoek bij de nummer 18 van de eredivisie Vitesse en de ploeg van Kees van Wonderen deed goede zaken in Arnhem want men nam de drie punten mee terug naar Friesland middels een 1-3 zege, ondanks een vroege achterstand. Kees van Wonderen kon zaterdagavond niet beschikken over zijn buitenspelers Osame Sahraoui en Patrik Wålemark, waardoor de ploeg in aanvallend opzicht behoorlijk wat kwaliteit miste.

In de 4e minuut keek de ploeg tegen een achterstand aan als Million Manhoef de bal in de lange hoek schiet en Andries Noppert kansloos laat, 1-0. SC Heerenveen zette de tegenstander daarna onderdruk om de gelijkmaker te forceren en in de 25 ste minuut kreeg men loon naar werken als Pelle van Amersfoort de gelijkmaker produceert, 1-1. SC Heerenveen kreeg nog een aantal kansen om op voorsprong te komen met o.a. een grote kans voor Simon Olsson maar men kwam niet meer tot scoren.

SC Heerenveen begon prima aan de tweede helft en ging wederom op jacht naar de voorsprong. Luuk Brouwers en Pelle van Amersfoort probeerden het maar hadden geen succes. In de 69ste minuut werd het SC Heerenveen iets gemakkelijker gemaakt als Vitesse captain Marco van Ginkel een rode kaart krijgt na een smerige overtreding. In de 78ste minuut kreeg SC Heerenveen een strafschop na een overtreding op Luuk Brouwers en Anas Tahiri benutte dit buitenkansje, 1-2. Een minuut of vijf voor het einde van de reguliere speeltijd maakte invaller Ion Nicolaescu aan alle onzekerheid een einde als hij de 1-3 binnenschoot. Daar bleef het dan bij en nam SC Heerenveen de drie punten mee terug naar Friesland en zit Kees van Wonderen weer iets steviger in het zadel. Bij Vitesse was het trainer Phillip Cocu die na de wedstrijd zijn ontslag nam.

Vitesse: Eloy Room, Carlens Arcus, Dominik Oroz, Nicolas-Isimat Mirin (Gyan de Regt), Ramon Hendriks, Mica Pinto (Enzo Cornelisse), Mathijs Tielemans, Melle Meulensteen, Marco van Ginkel, Million Manhoef (Said Hamulić), Amine Boutrah (Kacper Kozlowski)

SC Heerenveen: Andries Noppert, Oliver Braude (Syb van Ottele), Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Anas Tahiri (Daniel Karlsbakk), Ché Nunnely (Charlie Webster), Luuk Brouwers (Espen van Ee), Simon Olssom, Pelle van Amersfoort (Ion Nicolaescu)

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Gele kaart(en) Vitesse: Dominik Oroz

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Oliver Braude

Rode kaart Vitesse: Marco van Ginkel