Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen vrouwen beginnen met verlies

Voor de vrouwen van SC Heerenveen is de competitie ook begonnen en dat ging niet helemaal goed want de eerste wedstrijd werd verloren. De Vrouwen van ADO Den Haag was in het Abe Lenstra Stadion met 1-3 te sterk en uniek is wel dat alle doelpjnten in de eerste vijftien minuten vielen,

Al na zes minuten zorgde aanvalster Lobke Loonen voor de openingstreffer na een pass van Kayra Nelemans. Nog geen tweehonderd tellen later verdubbelde de spits de marge. Ze zag keepster Jasmijn Resink ver voor haar doel staan en schoot de bal met veel gevoel tegen de touwen. In de dertiende minuut viel de 3-0. Ditmaal was het Manon van Raay die trefzeker was, op aangeven van Loonen.

Diep in de tweede helft, in minuut tachtig, deed de thuisploeg nog iets terug. Hester Algra nam een pass van achteruit goed aan en schoot fraai raak. Dichterbij kwam sc Heerenveen Vrouwen niet meer, waardoor de punten meegingen naar de Hofstad.

Opstelling sc Heerenveen Vrouwen: Resink, Maass, Meijer, Appelmann, Udink, Van Vilsteren (76. Werther), Kerkhof, Schouwstra, Nassette (46. Algra), Iedema (46. Stockmar), Maatman