Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen verliest oefenduel van Almere City

De voorbereiding van SC Heerenveen op de tweede seizoenshelft, die begint voor de ploeg op 13 met een uitwedstrijd in Zwolle, is in volle gang en op de gure zaterdagmiddag speelde de ploeg van kees van Wonderen een oefenwedstrijd in Tegelen tegen het gepromoveerde Almere City. Op het mooie complex van de Sportclub Irene werd het een hele interessante wedstrijd want er werd vier keer 30 minuten gespeeld.

In de eerste 60 minuten was Almere City de betere ploeg en kregen de mannen van Kees van Wonderen gaan grip op het spel van de mannen van Alex Pastoor. Dankzij twee doelpunten van Layee Kormah en oud Heerenvener Rajiv van la Parra stond er na dat uur een 0-3 stand op het scorebord.

Almere Ciyu ging in het tweede deel ook prima van start want al snel moest doelman Mickey van der Hart vissen als José Pascu de 0-4 maakt. Daarna kwam SC Heerenveen beter in de wedstrijd en creëerde men ook kansen en via Simon Olsson die afwerkt na een prachtige aanval komt dan de 1-4 op het bord. Het was het begin van een kleine comeback, want een paar minuten later maakte Pelle van Amersfoort 2-4 dankzij een ingestudeerde hoekschop. Daar bleef het echter bij en zo verloor sc Heerenveen met 2-4 van Almere City.

Opstelling SC Heerenveen 1e 60 minuten: Noppert, Hall, van Beek, van Ottele, van der Plaat, Haye, Tahiri, Webster, Nunnely, Karlsbakk, Köhlert.

Opstelling SC Heerenveen 2e 60 minuten: van der Hart, Timmerman, Kazukoluvas, Bochniewicz, Nunumete, van Ee, Olsson, Webster, Wålemark, van Amersfoort, Witteveen.

Opstelling Almere City 1e 60 minuten: Bakker, Jacobs, van Bruggen, Peña, Post (Esajas), Robinet, Hansen (Kromah), Cathline, Barbet, van la Parra, Puriël

Opstelling Almere City 2e 60 minuten: Radlinger, Floranus, Mbe Soh, Kitala (Lukassen), Pascu, Koopmeiners, Corryn, Royo, Resink, Pinas, Ritmeester van der Kamp