Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen verliest in eigen stadion van degradant Vitesse

Heerenveen - Vitesse

De laatste thuiswedstrijd van SC Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion in het seizoen 2023/2024 eindigde in een deceptie want men verloor van degradant Vitesse met 1-3.
Voor de ranglijst stond er niets meer op het spel want SC Heerenveen kon de play-offs voor Europees voetbal niet meer halen en Vitesse was al gedegradeerd. Het zou dan leuk zijn als de thuisploeg met een goed gevoel afscheid nam van het seizoen maar dat ging dus in rook op.
SC Heerenveen begon best goed want al in de zesde minuut kwam het op voorsprong als Anas Tahiri een strafschop binnenschiet. Dit was de laatste doelpunt in het Abe Lenstra Stadion voor Anas Tahiri in het Heerenveen shirt want hij vertrekt de komende zomer transfervrij.

Er leek geen vuiltje aan de strak blauwe lucht. Heerenveen had de bal, Osame Sahraoui dribbelde er op los en de thuisploeg was dreigend. Veel echte kansen leverde dat echter niet op. Aan de andere kant was de eerste serieuze kans meteen raak. Marco van Ginkel zette Vitesse in de 23e minuut op gelijke hoogte. De bal kwam voor zijn voeten nadat een eerder schot van de bezoekers gekeerd werd door een Fries been. De middenvelder bleef kalm en scoorde.

Heerenveen ging daarna op zoek naar de tweede voorsprong van de middag. Patrik Walemark, Syb van Ottele en Sahraoui probeerden het allemaal met een schot, maar Eloy Room werd niet verslagen. Tweemaal moest hij wel zijn meerdere erkennen bij een inzet van Pelle van Amersfoort, maar daarbij werd de sluitpost geholpen door het aluminium. Daardoor bleef het 1-1 in de eerste helft.

Waar Heerenveen voor rust een strafschop kreeg, was het na de pauze Vitesse dat vanaf de elfmeterstip op voorsprong mocht komen. Sven van Beek maakte hands en Van Ginkel scoorde zijn tweede treffer van de middag. Het gaf de bezoekers vertrouwen, waarna Andries Noppert meerdere malen serieus in actie mocht komen. Hij hield de schoten tegen, maar moest zich nog één keer gewonnen geven. Thomas Buitink krulde de bal in de blessuretijd in de verre hoek. Daardoor eindigde het duel voor de thuisclub pijnlijk.