Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen raakt Osame Sahraoui kwijt

Screenshot_20240801-121023_Instagram
Foto: Voetbalprimeur

SC Heerenveen raakt smaakmaker Osame Sahraoui kwijt. Dit lag in de lijn der verwachtingen maar nu meldt Sander de Vries van De Leeuwarder Courant dat het Franse LOSC Lille met de 23 jarige Noor, met Marokkaanse roots, aan de haal gaat. SC Heerenveen zal rond de acht miljoen euro ontvangen.

LOSC Lille was al langer geïnteresseerd in Sahraoui maar hikten steeds tegen de vraagprijs van de Friezen aan. Nu kwam er ruimte vrij vior hun want men verkocht Leny Yoro voor ruim zestig miljoen euro aan Manchester United dus was er geld vrij voor de aankoop van Sahraoui. Naar verluid worden de laatste details uitgewerkt. Sahraoui zou nu de medische keuring ondergaan in Frankrijk.
 

Screenshot_20240801-122057_Instagram

Osame Sahraoui begon met voetballen bij het Noorse Hauketo IF. In 2014 pikte Vålerenga IF hem op en daar bleef hij totdat SC Heerenveen hem in 2022 naar Friesland haalde.

Door zijn deal komt Sahraoui in een rijtje met topverkopen van de Friese club terecht. Afonso Alves blijft met 17 miljoen euro voorlopig de duurste uitgaande transfer van de Friezen. De Braziliaan wordt gevolgd door Miralem Sulejmani (voor 16,25 miljoen naar Ajax), Chidere Ejuke (voor 11,5 miljoen naar CSKA Moskou) en Amin Sarr (Voor 11 miljoen naar Olympique Lyon). Ook voor Klaas-Jan Huntelaar ving Heerenveen een mooi bedrag. De spits vertrok bijna twintig jaar geleden voor 9 miljoen euro naar Ajax.
Screenshot_20240801-122121_Instagram

Naar verluidt kan de transfersom van Sahraoui door bonussen nog aardig oplopen, waardoor het totaal meer in de buurt komt van de 15 miljoen euro die Heerenveen lang wenste te ontvangen. In Friesland liep het contract van Sahraoui, die in de zomer van 2023 voor circa 1,7 miljoen euro werd overgenomen van Valerenga, nog tot medio 2026. Zijn oude club lijkt een doorverkooppercentage van tien procent te vangen.
Osame Sahraoui