Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen puntloos terug uit Nijmegen

SC Heerenveen moest op de late zondagmiddag aantreden in stadion De Goffert waar NEC Nijmegen op de ploeg wachtte. Een ploeg in vorm mag je zeggen want men is aardig opgeklommen richting plaats vijf. Dat het moeilijk zou worden was duidelijk want aan het einde van de ruim 90 minuten stond er een 2-0 score op het scorebord. In een tijdbestek van 100 seconden besliste de thuisploeg de wedstrijd.

De laatste twee wedstrijden hield sc Heerenveen de nul. De acht duels daarvoor kreeg de ploeg telkens minstens twee doelpunten tegen. In de Goffert hielden de Friezen in de eerste helft ook geen open huis. De Nijmegenaren kwamen nauwelijks tot kansen. Pas in de blessuretijd moest doelman Mickey van der Hart zich serieus inspannen. De keeper redde op een vrije trap van Tjaronn Chery en hield daarna ook de rebound van Rober González tegen. Daar stond tegenover dat ook de Friezen moeite hadden om gevaarlijk te worden. De grootste mogelijkheid was voor Osame Sahraoui. Na dertig minuten verlengde hij een pass van Mats Köhlert, maar de bal ging naast.

In de tweede helft was het de thuisploeg die voor het eerst dichtbij een doelpunt was. Koki Ogawa kopte de bal op de lat, waardoor de brilstand op het scorebord bleef. In minuut 67 mocht de Japanner alsnog juichen na een corner. Kort daarvoor had Anas Tahiri nog op de lijn gered bij een hoekschop, maar nu kon niemand ingrijpen. Niet lang na de openingstreffer kregen de Friezen een nieuwe tik te verwerken. Na 101 seconden was de marge namelijk verdubbeld. González schoot de bal tegen de touwen. Daar bleef het bij, want Heerenveen was niet bij machte om nog iets terug te doen.

Opstelling NEC Nijmegen: Jasper Cillessen, Bart van Rooij, Phillipe Sandler, Bram Nuytinck, Youri Baas, Mees Hoedemakers, Kodai Sato, Rober González (Calvin Verdonk), Tjaronn Chery (Yvandro Borges Sanches), Sontje Hansen (Lasse Schøne), Koki Ogawa (Syla Sow)

Opstelling sc Heerenveen: Mickey van der Hart; Oliver Braude, Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert; Thom Haye (Syb van Ottele), Simon Olsson, Anas Tahiri (Loizos Loizou); Patrik Walemark (Ché Nunnely), Pelle van Amersfoort (Daniel Karlsbakk), Osame Sahraoui

Scheidsrechter: Joey Kooij