FC Groningen speelde met: Stijn Petiet, Joop Oosterhof, Robin Kelder, Jesper Mosselaar, Marco Speelman, Jismerai Dillema, Samuel Dikoš, Mark Hoekstra, Jari Kolthof, Iiro Mandolin en Jens Schraven.

Later kwamen Kian Slor, Yenio Holder, Mats Hoorndijk, Kyano Doesburg en Raylion Wilkerson nog in de ploeg.

SC Heerenveen deed het met: Quinten van Geerenstein, Bram Rovers, Niek Berens, Sami Abdulmahmoud, Ingmar Mulder, Ties Oostra, Jermaine Rijssel, Xavi Woudstra, Ali Topçu, Melle Joop Witteveen, Jaeden Gaari.

Wissels: Harm-Jan Smits, Kai Jansen, Robin Bouw, Tjalling Keimpema, Eser Gurbüz, Jimmy Martens, Erald Krasniqi, David Easmon

Er staan vier minuten op de klok als Heerenveen al op 0-1 komt door een doelpunt van Xavi Woudstra. In de 11e minuut de eerste keer dat de thuisploeg dreigend voor de goal komt als Joop Oosterhof de bal diep speelt op Jens Schraven maar de aanvaller schiet de bal in het zijnet.Een minuut of 10 later weer een aanval van de thuisploeg en weer wordt Jens Schraven diep gestuurd en nu gaat zijn uithaal via een Heerenvener net naast. FC Groningen komt dan iets beter in het spel want het begin was duidelijk voor Heerenveen. In de 28ste minuut wordt FC Groningen dan beloond als Jens Schraven uithaalt van een meter of 18 en de zwabberbal is doelman Quinten van Geerenstein te machtig en staat het 1-1. Vlak voor rust is het slordig uitverdedigen van de thuisploeg en is het Melle Joop Witteveen die de 1-2 binnenschiet. Met deze stand gaat men rusten.

De eerste kans in de tweede helft is voor Jismerai Dillema maar hij schiet recht op de doelman af. Dat is dan ook de enigste grote kans voor de thuisploeg want de gasten uit Heerenveen zijn de betere ploeg, in de eerste helft ook al grote delen en in de tweede helft helemaal.

Gescoord wordt er ook nog en dat doet dan Kai Jansen voor Heerenveen en dan staat het 1-3.