Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen neemt punt mee uit Sittard

SC Heerenveen moest op de zaterdagavond de reis maken naar Limburg om aan te treden tegen Fortuna Sittard. De coach van SC Heerenveen had voor deze wedstrijd gekozen voor doelman Mickey van der Hart in plaats van Andries Noppert. Qua scoreverloop werd het een spectaculaire wedstrijd en de ploeg van Kees van Wonderen gaf een 0-2 voorsprong weg. Voor de zesde wedstrijd op rijd kreeg SC Heerenveen minimaal twee doelpunten tegen en dan is het moeilijk een wedstrijd te winnen. Dat lukte nu ook niet want na ruim 90 minuten stond er 3-3 op het scorebord.

Dat het niet gemakkelijk zou worden wist men van te voren want Fortuna kreeg in hun thuiswedstrijden nog maar negen goals tegen. Toch kwam Heerenveen op een 0-2 voorsprong. Eerst speelde Osame Sahraoui zichzelf goed vrij in de 19e minuut en schoot goed binnen en vijf minuten later was Luuk Brouwers trefzeker met een prachtige volley waarbij hij doelman Michael Verrips kansloos liet, 0-2. Tot dan toe een verdiende voorsprong voor Heerenveen want het had ook al twee goede mogelijkheden gemist. Bij deze 0-2 bleef het tot de rust.
Na rust begon de thuisploeg sterk aan de tweede helft en moest Mickey van der Hart al snel in actie komen als hij een inzet van Kaj Sierhuis moet redden. Na een uur spelen kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd als het een strafschop krijgt en Alen Halilović benut het buitenkansje, 1-2.

Drie minuten later staat het dan ineens gelijk als Rodrigo Guth de gelijkmaker binnenkopt, 2-2. Dit was een dikke tegenvaller voor Heerenveen want zo gaf men een mooie voorsprong weg. Toch kwam het weer op voorsprong als Luuk Brouwers zijn tweede van de avond maakt na een prachtige aanval over vele schijven, 2-3. Zes minuten later mocht een exponent uit de jeugdopleiding Amir Ismaïl zijn debuut maken als hij Pelle van Amersfoort mag aflossen. Luuk Brouwers kopte nog een keer op de lat waardoor hij bijna zijn derde maakte maar een derde goal kwam wel maar dan van de thuisploeg en weer was het Alen Halilović die scoorde en zo de eindstand van 3-3 op het scorebord zette. Zo nam SC Heerenveen een punt mee terug naar Friesland.

Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Alen Halilović (Alessio da Cruz), Rosier Loreintz (Arianit Ferati), Justin Lonwijk (Jayden Braaf), Iñigo Cordoba, Kaj Sierhuis (Siemen Voet), Kristoffer Peterson (Ragnar Oratmangoen)

SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Oliver Braude (Hussein Ali), Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Simon Olsson (Thom Haye), Syb van Ottele (Anas Tahiri), Patrik Wålemark (Ché Nunnely), Luuk Brouwers, Osame Sahraoui, Pelle van Amersfoort (Amir Ismaïl)

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Gele kaart(en) Fortuna Sittard: Ivo Pinto,

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Simon Olsson, Luuk Brouwers