Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen neemt de drie punten mee uit Almelo

Heracles - Heerenveen

Op de vroege zondagmiddag van 12.15 uur moesten Heracles Almelo en SC Heerenveen tegen elkaar aantreden in het Erve Asito stadion in Almelo. De meeste spelers hebben een hekel aan deze tijd maar daar luistert de KNVB toch niet na. De nummers dertien en elf tegen elkaar met een onderling verschil van één punt. Bij winst van de thuisploeg mag je zeggen dat ze ook het volgende seizoen in de eredivisie spelen.

Na een minuut applaus wegens het overlijden van Roel Schellaars kon de wedstrijd beginnen en binnen drie minuten is het eerste schot op doel van de thuisploeg maar het schot van Bryan Limbombe gaat net naast. Vier minuten later het volgende schot en nu is het Jizz Hornkamp die uithaalt maar Mickey van der Hart is op zijn post. In de 9e minuut geeft dan Luuk Brouwers een lange bal de diepte in waar Ché Nunnely op loopt maar dan lijkt Sven Sonnenberg de bal rustig op Michael Brouwer terug te kunnen spelen maar hij doet dat te zacht waardoor de Heerenveen aanvaller de bal binnen kan tikken, 0-1. De eerste de beste aanval van de Friezen zit er direct in.

De wedstrijd gaat dan wat op en neer waarbij de thuisploeg iets meer balbezit heeft maar niet tot grote kansen kan komen. In de 29ste minuut is het pas weer een kans maar die is weer voor SC Heerenveen als Luuk Brouwers tussen de linies opduikt maar dan net voorlangs schiet. Drie minuten later toch een kans voor de thuisploeg maar Sem Scheperman kan een lage voorzet van Navajo Bakboord  iet goed op doel krijgen. Patrik Wålemark krijgt een minuut of vijf voor rust nog een mogelijkheid maar dat levert geen goal op.

In de 42ste minuut heeft de thuisploeg een beetje pech als een vrije trap vanaf de linkerkant van Ajdin Hrustić door Sven Sonneberg op de lat word getikt.

Het eerste schot op doel in de twee helft komt van Friese kant maar het schot van Pelle van Amersfoort kan gepakt worden door Michael Brouwer. In de 65ste minuut de kans op de gelijkmaker als Bryan Limbombe twee man verschalkt en de bal voorgeeft en Ajdin Hrustić kan schieten maar op het laatste moment is het Pawel Bochniewicz die het schot kan blokken. Het gaat dan op en neer en mogelijkheden aan beide kanten en in de 75ste minuut denkt de thuisploeg de gelijkmaker te scoren als koud in het veld Mohamed Sankoh de bal ineens voor de voeten krijgt en binnenschiet maar hij staat buitenspel. Een paar minuten later de grote kans voor Jizz Hornkamp als hij prachtig word aangespeeld door Ajdin Hrustić maar hij prikt de bal vrij voor Mickey van der Hart net naast.  In de 88ste minuut beslist SC Heerenveen de wedstrijd als Pelle van Amersfoort geheel vrijstaand een corner van Thom Haye kan binnenkoppen, 0-2. Direct daarna scoort Heracles weer maar weer staat Mohamed Sankoh buitenspel. Eigenlijk heel onterecht wat Pawel Bochniewicz had de voorzet kunnen onderscheppen maar raakt de bal verkeerd en zo kan Sankoh binnenschieten maar de goal word toch afgekeurd. Helaas voor de thuisploeg en zo blijft het bij de 0-2 overwinning voor SC Heerenveen.

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Navajo Bakboord (Jetro Willems), Kelvin Leerdam, Sven Sonnenberg, Fredrik Oppegård, Brian de Keersmaecker, Marko Vejinović (Mohamed Sankoh), Ajdin Hrustić, Sem Scheperman (Mario Engels), Bryan Limbombe, Jizz Hornkamp

SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Hussein Ali, Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Simon Olsson (Charlie Webster), Ché Nunnely (Nathan Tjoe-A-On), Luuk Brouwers (Espen van Ee), Patrik Wålemark (Loizos Loizou), Pelle van Amersfoort

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Gele kaart(en) Heracles Almelo: Marko Vejinović

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Thom Haye