Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen morst twee dure punten in Waalwijk

RKC Waalwijk - SC Heerenveen

SC Heerenveen moest op de zaterdagavond afreizen naar Waalwijk voor het treffen met RKC Waalwijk. Voor beide ploegen staat er nog veel op het spel want de thuisploeg is nog vrij van degradatiezorgen en SC Heerenveen wil de play-offs voor Europees voetbal halen. Voor beide ploegen is dus winst noodzakelijk. Met een prachtige sfeeractie liet het uitvak zich goed gelden.

20240330_195804

Al na drie minuten krijgt SC Heerenveen de eerste mogelijkheid als een kans bal van achteruit verkeerd wordt ingeschat door Etienne Vaessen en kan Pelle van Amersfoort de bal langs hem spelen maar de bal mist snelheid en twee minuten later moet de Waalwijkse goalie zich strekken op een schot van Patrik Wålemark die onderweg van richting veranderd word. In de 10e minuut moet Mickey van der Hart voor het eerst in actie komen als Reuven Niemeijer de bal achter de defensie speelt op David Min en die staat vrij voor de Friese goalie maar die kan het schot keren.

Daarna een 20 tal minuten waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn alleen tot echte kansen komen beid en niet, ondanks de aanmoedigingen vanaf de tribune’s. Op slag van rust is het Osame Sahraoui die het eens probeert en vanaf links uithaalt meer Etienne Vaessen kan het schot stoppen. Zo blijft het bij rust 0-0.

In de tweede heft neemt SC Heerenveen het initiatief en dat heeft snel resultaat als Osame Sahraoui in de 53ste minuut vanaf rechts de bal subtiel voorgeeft en Pelle van Amersfoort sneller reageert als Jurien Gaari en de 0-1 binnenkopt. SC Heerenveen blijft daarna de iets betere ploeg en blijft proberen kansen te creëren. Vanaf minuut 60 gooit de thuisploeg dan de schroom van zich af en gaan ook beter voetballen en komen steeds vaker in de buurt van de Friese goal. In de 68ste minuut valt dan de gelijkmaker als Kevin Felida een afgeslagen bal ineens op de slof neemt en dat schot wordt onderweg nog geraakt door Thom Haye en het vliegt binnen, 1-1. Een paar minuten later moet Mickey van der Hart zich strekken op een schot van David Min. Even later moet de goalie van Heerenveen weer ingrijpen als een voorzet laag over de grond wordt gegeven door Chris Lokesa en Mickey van der Hart er net tussen kan komen want anders had David Min een leeg doel voor zich gehad. Het spel golft heen en weer in de laatste minuten al komen de meeste aanvallende intenties toch van Heerenveen.

Vier minuten extra tijd komt er dan bij en daar zal het moeten gebeuren voor beide ploegen. Het gebeurt niet en dus laat SC Heerenveen twee dure punten liggen in de strijd voor de play-offs voor Europees voetbal.

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Julian Lelieveld, Jurien Gaari, Dario van den Buijs, Aaron Meijers, Kevin Felida, Yassin Oukili, Richonelle Margaret (Denilho Cleonisse), Reuven Niemeijer (Chris Lokesa), Mats Seuntjens (Michiel Kramer), David Min.

SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Oliver Braude (Denzel Hall), Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Simon Olsson (Syb van Ottele), Patrik Wålemark (Ché Nunnely), Anas Tahiri (Espen van Ee), Osame Sahraoui (Daniel Karlsbakk), Pelle van Amersfoort

Scheidsrechter: Erwin Blank

Gele kaart(en) RKC Waalwijk: Aaron Meijers