Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen levert een wanprestatie tegen PSV

Heerenveen - PSV

SC Heerenveen ontving vanavond in het Abe Lenstra Stadion vanavond PSV en de Eindhovenaren konden vanavond het kampioenschap binnen halen als men won in Heerenveen en als Feyenoord kater die avond punten liet liggen in Deventer. Over de wedstrijd in Heerenvee kun je kort maar krachtig zijn want het elftal van Kees van Wonderen leverde een regelrechte wanprestatie en moeten zich schamen over hun inzet vanavond. Na ruim 90 minuten stond er 0-8 op het scorebord.
Amper tien minuten stond er op d eklok als het dan al 0-3 staat. SC Heerenveen legde PSV geen strobreed in de weg en de gatsen uit Eindhoven waanden zich in een Friese speeltuin. Via Guus Til en twee van Malik Tilman scoorde de kampioenskandidaat.

Na een halfuur spelen maakte Guus Til het vierde doelpunt van de avond. Joey Veerman zorgde voor het slotakkoord van de eerste helft door het vijfde doelpunt te maken. De oud-speler van de Friese club besloot om niet te juichen, wat hem een applaus opleverde van het thuispubliek. Aan het begin van de tweede helft gingen de handen weer op elkaar. Patrik Walemark schoot de bal tegen de touwen, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel.

Aan de andere kant was het niet veel later wel een doelpunt. Johan Bakayoko, die vlak daarvoor al de lat raakte, schoot de bal keihard in het doel. Van der Hart was kansloos. In minuut zeventig pakte ook Luuk de Jong een doelpunt mee. De Friezen raakten de bal achterin kwijt, de keeper gleed uit en de spits profiteerde. Het werd nog pijnlijker. Patrick van Aanholt maakte ook nog nummer acht voor de aanstaande kampioen. Zo beleeft SC Heerenveen een desastreuze avond in het eigen Abe Lenstra Stadion.