Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen laat twee dure punten liggen tegen tiental van AZ

In het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen vanmiddag de lunchwedstrijd van 12.15 tussen SC Heerenveen en AZ. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is 14 punten in Alkmaars voordeel. De thuisploeg wil de nare nasmaak van de nederlaag tegen Excelsior wegspoelen en AZ voelt de hete adem van Ajax in de nek voor een plaats in de top 4.

Met veel vuurwerk komen beide ploegen het veld op dus nu maar hopen dat er op het veld ook veel vuurwerk te zien zal zijn. Het eerste schot richting doel komt van de kant van de thuisploeg maar het schot van Simon Olsson schiet net naast. Een paar minuten later is er zeker vuurwerk want uit het uitvak komt er vuurwerk het veld op en legt de scheidsrechter de wedstrijd stil en gaat iedereen naar binnen. Wel opvallend is dat er gele rook te zien is en daar mag een ieder zijn eigen conclusie uit trekken. Het is gewoon ontzettend jammer dat dit steeds gebeurt.

Na een onderbreking van ruim 20 minuten komen dan beide teams weer het veld op en kan er verder gespeeld worden, nu hopelijk zonder calamiteiten. Het gaat er op het veld in ieder geval fel aan toe want Pelle van Amersfoort krijgt al snel een gele prent omdat hij Riechedly Bazoer een forse duw in de rug geeft en die knalt doordoor op doelman Rome Jayden Owusu-Oduro. Domme actie van de spits van de thuisploeg.

Beide teams zetten dan aan voor een potje lekker aanvallend voetbal en in de 20ste minuut komt AZ op voorsprong als Denso Kasius de bal van grote afstand voor het doel slingert en Pawel Bochniewicz zich verkijkt op die lange bal maar Vangelis Pavlidis niet en die kopt de bal over de verbouwereerde Andries Noppert heen in de goal, 0-1.

In de 24ste minuut komt de thuisploeg op gelijke hoogte als Patrik Wålemark de bal vanaf rechts met zijn linkerbeen voorgeeft en dan is het Jordy Clasie die de bal verkeerd raakt en de bal valt binnen, 1-1. Vier minuten later moet Andries Noppert ingrijpen als een voorzet van Mayckel Lahdo van richting word veranderd en voor de voeten valt van Vangelis Pavlidis en die schiet dan op de voeten van de SC Heerenveen doelman. In de rebound schiet Sven Mijnans de bal net naast. Door een foute pass van Luuk Brouwers krijgt Vangelis Pavlidis weer een gote kans maar hij wil het te mooi doen waardoor de bal van zijn voeten springt en daardoor de bal wegspringt.

In de 40ste minuut moet AZ verder met tien man als Desno Kasius heel dom op de buik gaat staan van Pawel Bochniwiocz nadat die eerder bij de bal was en glijden over de grond de schoen van de AZ back in zijn buik krijgt. De VAR roept dan scheidsrechter van der Eijk naar het scherm en die beslist dus, terecht, een rode kaart. Zo dupeert Kasius zijn ploeg. Er komen dan vier minuten extra tijd bij in deze enerverende eerste helft waarin genoeg gebeurde.

De vraag is in de tweede helft kan de thuisploeg de numerieke meerderheid uitspelen en zo de wedstrijd naar zich toe trekken? Je zou zeggen van ja want binnen zes minuten staat het 2-1 als Osame Sahraoui een lage voorzet geeft vanaf links en Luuk Brouwers schiet met binnenkant voetje raak.

In de 62ste minuut is het slecht uitverdedigen van Riechdely Bazoer die de thuisploeg weer een mogelijkheid bied maar Patrik Wålemark vergeet de score uit te bouwen. Twee minuten later een goede pass van Vangelis Pavlidis op de man die afgelopen vrijdag prachtig scoorde in Groningen Ernest Poku maar die speelt de bal niet terug op de geheel vrijstaande Vangelis Pavlidis maar kapt zijn man uit en schiet dan naast. Hier was de aanvaller een beetje te zelfzuchtig.

In de 77ste minuut een prachtige aanval van de thuisploeg als Oussame Sahrwoui de bal in de 16 meter speelt op Luuk Brouwers en die hakt hem dan terug op invaller Ché Nunnely maar die kan niet tot scoren komen, wel een prachtige aanval.

Een paar minuten voor tijd krijgt AZ toch nog twee mogelijkheden om de gelijkmaker te maken als eerst Ernest Poku een goede schietkans krijgt maar via een Heerenveen been gaat de bal tot corner en vanuit de corner krijgt Vangelis Pavlidis de kan om raak te koppen maar zijn kopbal gaat net naast.

In de 88ste minuut is het dan goed fout in de Heerenveen defensie als Andries Noppert gigantisch in de fout gaat als hij een lange bal zo op kan pakken maar kiest ervoor om de bal weg te schieten maar schiet dan de bal tegen Pawel Bochniewicz aan en de bal stuitert dan in de lege goal, 2-2. Wat een blunder van de Heerenveen goalie. Niet zijn eerste dit seizoen. Bij AZ maalt niemand daarom want die zijn blij dat het gelijk staat nadat men de gehele tweede helft met een man minder heeft gespeeld. Drie minuten extra tijd komt er dan bij en daarin word niet meer gescoord en zou laat de thuisploeg hele dure punten en neemt AZ een punt mee terug over de Afsluitdijk naar Alkmaar.

Opstelling SC Heerenveen: Andries Noppert, Oliver Braude, Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Simon Olsson (Thom Haye), Syb van Ottele, Patrik Wålemark (Ché Nunnely), Luuk Brouwers, Osame Sahraoui, Pelle van Amersfoort (Daniel Karlsbakk)

Opstelling AZ: Rome Jayden Owusu-Oduro, Denso Kasius, Riechedly Bazoer (Mees de Wit), Alexandre Penetra, David Möller-Wolfe, Sven Mijnans (Jens Odgaard), Dani de Wit (Wouter Goes), Jordy Clasie, Mayckel Lahdo (Ernest Poku), Vangelis Pavlidis, Myron van Brederode (Ruben van Bommel)

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Pelle van Amersfoort, Luuk Brouwers

Gele kaart(en) AZ: Dani de Wit, Sven Mijnans

Rode kaart AZ: Denso Kasius