Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen huurt Loizos Loizou

SC Heerenveen huurt de 20 jarige aanvaller Loizos Loizou van Omonia Nicosia. Hij gaat spelen met rugnummer 10 en speelt de rest van het seizoen in het Abe Lenstra Stadion.
 

250129833

Loizou genoot zijn jeugdopleiding bij Omonia Nicosia. Op 11 mei 2019 maakte hij er zijn officiële debuut in het eerste elftal: in de competitiewedstrijd tegen Apoel Nicosia mocht hij invallen. Op 13 juli 2021 won hij met zijn club de supercup van Cyprus. In 2022 en 2023 won hij de beker met Omonia. Loizou speelde in de finale telkens een hele wedstrijd mee, in 2022 zette hij zijn strafschop in de strafschoppenserie tegen Ethnikos Achna om in een goal. Ook op individueel vlak viel Loizou al in de prijzen: na afloop van het seizoen 2020/21 werd hij verkozen tot Jonge Speler van het Jaar en maakte hij deel uit van het elftal van het jaar. Inmiddels heeft hij 27 officiële interlands gespeeld.

Algemeen directeur Ferry de Haan is verheugd met zijn komst: "Loizos is een echte dribbelaar die vanuit het niets, iets kan creëren. Zeker in wedstrijden waarbij je in de eindfase creatiever moet zijn, kunnen we hem goed gebruiken. Met hem krijgen we voorin meer mogelijkheden."