Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen houd de punten thuis tegen Fortuna Sittard

Afgelopen zaterdag ontving de ploeg van Kees van Wonderen de ploeg van trainer Danny Buijs, Fortuna Sittard, in het Abe Lenstra Stadion. De thuisploeg gaf een goed vervolg aan de vorige wedstrijd want de drie punten bleven in Friesland.

Goede aanvallen zag het publiek weinig in de eerste helft terwijl beide ploegen elkaar de ruimte gaven om te voetballen, misschien wel teveel ruimte. Aan de energie op het veld lag het niet want beide ploegen toonden genoeg inzet en wilskracht. Waar het aan ontbrak was zuiverheid, beide ploegen waren heel slordig. Grote kansen zag het publiek dan ook niet of nauwelijks. Voor de gasten uit Limburg was het Alen Halilović die Andries Noppert testte en Thom Haye probeerde het aan de andere kant. Zo leek het op een 0-0 af te stevenen bij rust maar in de slotminuut maakte Mitchell Dijks hans in de zestien meter en Thom Haye schoot de strafschop tegen de touwen, 1-0.

Fortuna gaf na rust gas en kreeg de eerste kans en het was de paal die redding bracht voor de thuisploeg als Kaj Sierhuis de bal tegen de paal schiet. In de 62ste minuut was het Thom Haye die de wedstrijd besliste als hij een tweede strafschop binnen schoot. Fortuna probeerde het nog wel maar Andries Noppert hield zijn doel schoon en het was zelfs invaller Ion Nicolaescu die nog de 3-0 maakte in de slotminuten. Zo bleven de drie punten in Friesland en konden de Limburgers zonder punten richting het zuiden.

Opstelling SC Heerenveen: Andries Noppert, Oliver Braude, Sven van Beek, Syb van Ottele (Djenahro Nunumete), Mats Köhlert, Thom Haye, Simon Olsson, Ché Nunnely (Patrick Wålemark), Luuk Brouwers (Espen van Ee), Osame Sahraoui (Anas Tahiri), Pelle van Amersfoort (Ion Nicolaescu)

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Rodrigi Guth, Dimitrios Siovas (Iman Griffith), Mitchell Dijks, Ivo Pinto, Alen Halilović, Rosier Loreintz (Ragnar Oratmangoen), Iñigo Cordoba, Milan Robberechts (Deroy Duarte), Tijjni Noslin (Mouhamed Belkheir), Kaj Sierhuis (Marko Lazetić)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Pelle van Amersfoort,

Gele kaart(en) Fortuna Sittard: Rodrigo Guth, Iñigo Cordoba