Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen en FC Twente houden elkaar in evenwicht.

Heerenveen - Twente

Speelronde 28 in de eredivisie brengt in het Abe Lenstra Stadion een mooie affiche als FC Twente op bezoek komt bij SC Heerenveen. FC Twente dat weet dat AZ klop kreeg eerder de avond in Almelo en kan dus afstand nemen van de Alkmaarders dus zullen ze de thuisploeg het vuur na aan de schenen ga leggen. SC Heerenveen is nog verwikkeld in de strijd om play-offs voor Europees voetbal dus zullen zij ook moeten winnen. Op voorhand dus een interessante pot. SC Heerenveen trainer Kees van Wonderen gooide zijn opstelling aardig om na de laatste wedstrijd.

In de 9e minuut komt de thuisploeg goed weg als Sven van Beek een bal tekort terugspeelt op Mickey van der Hart en Daan Rots ertussen kan komen maar de goalie van de thuisploeg kan nog redding brengen en dan schiet van grote afstand Ricky van Wolfswinkel op het lege doel maar die inzet gaat net naast.

Twee minuten later staat het dan wel 0-1 als FC Twente er razendsnel uitkomt en Daan Rots de bal diep speelt op Ricky van Wolfswinkel en die trekt naar binnen en schiet de links de bal keurig in de hoek, 0-1. Twee minuten later weer een aanval van FC Twente en als de bal in de zestien meter komt is het heel slecht uitverdedigen van Oliver Braude want hij schiet de bal pardoes in de voeten van Daan Rots en die haalt direct met links uit en via de binnenkant van de paal gaat ook deze bal binnen en staat het 0-2. Zo kijkt SC Heerenveen binnen een kwartier dus tegen een 0-2 achterstand aan.

In de 21ste minuut eigenlijk de eerste de baste aanval van de thuisploeg en is het Osame Sahraoui die de bal vanaf links voorgeeft en onbedoeld wordt die bal doorgekopt door Mathias Kjølø en dan staat Ion Nicolaescu geheel vrij en kopt de 1-2 binnen.

Een kans voor Osame Sahraoui na een prachtige passeerbeweging van de Noor kan net door Lars Unnerstall gered worden en zo bijt de thuisploeg toch van zich af. In minuut 36 krijgt FC Twente een hoekschop die vanaf de rechterkant word genomen door Gijs Smal. De bal word doorgekopt door Daan Rots en blijft een beetje hangen in de zestien en dan is het Robin Pröpper die met de rug naar de goal de bal met de buitenkant van de schoen binnenprikt en dan staat het 1-3.

Een minuut later een aanval van de thuisploeg en Osanme Sahraoui haalt vanaf net buiten de zestien uit en zijn schot is Lars Unnerstall te machtig en is de thuisploeg weer terug in de wedstrijd, 2-3. De doelpunten vallen gemakkelijk binnen vanavond.

Binnen tien minuten in de tweede helft vragen beide ploegem om een strafschop als eerst Robin Pröpper na een corner vastgehouden word door Thom Haye maar dat lijkt niet ernstig genoeg voor de VAR want hij laat het gaan en twee minuten later maakt diezelfde Robin Pröpper hands na een schot van Pelle van Amersfoort. Scheidsrechter Alex Bos word door de VAR naar het scherm geroepen en dan beslist hij, strafschop. Thom Haye mag de strafschop nemen en schiet de bal keurig binnen, 3-3. Zo kan het keren want Thom Haye komt goed weg bij het vastouden van Robin Pröpper en nu mag hij zelf de gelijkmaker binnenschieten.

Opvallend is na deze gelijkmaker dat de thuisploeg zich vaak massaal terugtrekt als FC Twente in de aanval is en echt loert op een snelle counter. In de 72ste minuut een grote kans voor FC Twente als Carel Eiting de bal inspeelt op Sem Steijn en die staat geheel vrij en kan inschieten maar Mickey van der Hart kan nog net redden. Meestal moet je Sem Steijn niet zulke kansen geven want dan hangen zo maar nu even niet. Het laatste kwartier komt SC Heerenveen er bijna niet meer uit en de ploeg lijkt erg vermoeid en FC Twente gaat steeds meer en meer drukken. In de 86ste minuut de grote kans voor FC Twente als invaller Naci Ünüvar vrij op Mickey van der Hart afkan maar hij schiet dan de bal in het zijnet terwijl hij de bal ook breed had kunnen leggen waar twee medespelers en nog beter voor stonden. Dit was de tweede grote kans voor de Tukkers op de wedstrijd te beslissen maar weer laten ze het na. Acht minuten extra tijd komen er dan bij en daarin verdedigend de thuisploeg alleen maar en FC Twente komt nog met een slotoffensief. In de zevende minuut van de extra tijd nog een kans voor Youri Regeer maar zijn volley gaat net voorlangs. Gescoord word er niet meer en wat is de thuisploeg blij met dit punt want men viert het bijna of dat ze gewonnen hebben.

SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Oliver Braude, Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye (Syb van Ottele), Simon Olsson, Loizos Loizou (Patrik Wålemark), Espen van Ee (Charlie Webster), Osame Sahraoui (Ché Nunnely), Ion Nicolaescu (Pelle van Amersfoort)

FC Twente: Lars Unnerstall, Alfons Sampsted (Youri Regeer), Mees Hilgers (Max Bruns), Robin Pröpper, Gijs Smal, Mathias Kjølø, Michal Sadilek (Carel Eiting), Daan Rots (Younes Taha), Sem Steijn (Naci Ünüvar), Michel Vlap, Ricky van Wolfswinkel

Scheidsrechter: Alex Bos

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Ion Nicolaescu

Gele kaart(en) FC Twente: Michel Vlap, Alfons Sampsted