SC Heerenveen en Almere City houden elkaar in evenwicht

Almere City - Heerenveen

SC Heerenveen moest op de vrijdagavond in het Yanmar Stadion in Almere aantreden tegen promovendus Almere City.
SC Heerenveen trainer Kees van Wonderen koos in de basis weer voor Andries Noppert en dat was best verrassend te noemen. Ook Pawel Bochniewicz moest op de bank beginnen ten faveure van Syb van Ottele.

In de eerste helft had hij weinig te doen al was het begin van de wedstrijd wel voor de thuisploeg maar tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg van Alex Pastoor niet en hoefde de SC Heerenveen goalie geen enkele redding te verrichten. De enigste van hun kwam via afstandschoten maar die gingen allemaal naast of over. Ook SC Heerenveen kon weinig uitrichten in de eerste helft. Zoals zo vaak kwam de meeste dreiging van Osame Sahraoui. Een doorkopbal van Pelle van Amersfoort kwam in de 27ste minuut voor zijn voeten maar een Almeers been kon zijn schot blokken en even later kon Hamdi Akujobi net op tijd ingrijpen om gevaar van hem doeltreffend af te ronden. Yoann Cathline werd namens de thuisclub nog een keer gevaarlijk met een schot dat naast ging, maar de ruststand was een goede afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Zo bleef het bij rust doelpuntloos.
De tweede helft was nog maar twee minuten oud of Andries Noppert moest de bal uit zijn doel halen als zijn ploeg de bal heel dom rond de eigen zestien meter kwijt raakt en Kornelius Hansen profiteerde daarvan, 1-0.

Syb van Ottele kreeg niet veel later een kans op de gelijkmaker. Uit een corner miste zijn inzet kracht, waardoor Nordin Bakker kon redden. Noppert deed dat aan de andere kant tweemaal. Hij stak een stokje voor de 2-0 van de thuisploeg toen Thomas Robinet voor hem opdook. De sluitpost liet zich een kwartier voor tijd nogmaals van zijn goede kant zien. Stije Resink zijn poging ging richting de hoek, maar hij kon hem nog net op tijd pakken.
Direct daarna kreeg SC Heerenveen waar het recht op had. Een doelpunt. In de 80ste minuut was het Osame Sahraoui die de gelijkmaker kon maken, 1-1. Direct daarna had de Noor zelfs de kans om SC Heerenveen op voorsprong te schieten maar dat schot ging hoog over. Heerenveen bleef jagen op de winst. Thom Haye had nog een uitgelezen kans vanaf de strafschopstip, maar Nordin Bakker pakte de strafschop. Zo bleef het bij de 1-1.

Almere City: Nordin Bakker, Hamdi Akujobi, Damian van Bruggen, Theo Berbet (Joey Jacobs), Sherel Floranus, Jochem Ritmeester van de Kamp, Stije Resink (Milan Corryn), Peer Koopmeiners, Yoann Cathline, Kornelius Hansen (Jason van Duiven), Thomas Robinet

SC Heerenveen: Andries Noppert; Oliver Braude (Pawel Bochniewicz), Sven van Beek, Syb van Ottele, Mats Köhlert; Thom Haye, Luuk Brouwers, Simon Olsson (Patrik Wålemark); Che Nunnely (Espen van Ee), Pelle van Amersfoort (Ion Nicolaescu), Osame Sahraoui

Scheidsrechter: Martijn Vos

Gele kaart(en) Almere City: Stije Resink, Yoann Cathline,

Rode kaart Almere City: Peer Koopmeiners