Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen domineert tegen verdedigende Almere City in het Abe Lenstra Stadion

In een heel koud en guur Abe Lenstra Stadion ontving SC Heerenveen promovendus Almere City, de ploeg van oud assistent trainer en speler van de Friezen Alex Pastoor.

Van begin af aan waren de rollen duidelijk, een aanvallende thuisploeg en verdedigende gasten. SC Heerenveen keeper Andries Noppert hoefde maar één ingrijpen in de eerste helft als Kornelius Hansen een schot waagt maar de goalie tikte de bal naast. Zijn collega aan de andere kant Nordin Bakker had geen rustige avond. In de 8ste minuut werd de thuisploeg al gevaarlijk en kreeg de doelman op de doellijn hulp van Loïc Mbe Soh als die een bal van de doellijn afhaalt na een inzet van Pelle van Amersfoort. Na een kwartier moest de goalie wel vissen als, na een mooie pass van Simon Olsson, Pelle van Amersfoort de bal tegen de touwen knalt, 1-0. De thuisploeg bleef aandringen want wilde de wedstrijd vroegtijdig beslissen en de gasten werden tot verdedigen gedwongen. Na ongeveer een half uur kreeg Pelle van Amersfoort de kans om de voorsprong te verdubbelen maar zijn kopbal werd prima gepakt door de goalie van Almere City. Een paar minuten later was het wel raak als captain Sven van Beek de 2-0 van dichtbij binnentikt nadat Mats Köhlert de bal breed kopt op hem. Dit was tevens de ruststand.

De eerste kans in de tweede helft was weer voor de thuisploeg maar Osame Sahraoui werkt de bal in kansrijke positie over en na ongeveer een uur kreeg hij weer een kans maar nu kon Nordin Bakker zijn schot met de voet keren. Almere Ciyu had nog steeds niets in te brengen en het wachten was eigenlijk op een derde goal van de thuisploeg.Na een minuut of 70 kwam die derde goal als Luuk Brouwers spits Pelle van Amersfoort aanspeelt en die knalt nummer drie tegen de touwen. Hier bleef het dan bij en zo bleven de punten in het Abe Lenstra Stadion.

SC Heerenveen: Andries Noppert, Oliver Braude (Hussein Ali), Sven van Beek, Syb van Ottele, Mats Köhlert, Thom Haye (Espen van Ee), Luuk Brouwers (Anas Tahiri), Simon Olsson, Ché Nunnely (Charlie Webster), Pelle van Amersfoort (Ion Nicolaescu), Osame Sahraoui

Almere City: Nordin Bakker, Sherel Floranus, Joey Jacobs, Damian van Bruggen (Jochem Ritmeester van de Kamp), Loïc Mbe Soh, Manel Royo (Álvaro Peña), Stije Resink, Peer Koopmeiners, Thomas Robinet, Kornelius Hansen, Rajiv van la Parra (Theo Barbet)

Scheidsrechter: Richard Martens

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Thom Haye

Gele kaart(en) Almere City: Manel Royo, Damian van Bruggen