Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen bind ook PEC Zwolle aan de zegekar

Vanmiddag kwam er een oude bekende naar het Abe Lenstra Stadion want oud SC Heerenveen trainer Johnny Jansen kwam met zijn nieuwe ploeg PEC Zwolle op bezoek. De mannen van Kees van Wonderen waren erop gebrand om een vervolg te geven aan de overwinning van de vorige week in en tegen Volendam. Dat is gelukt want na negentig minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord. Net als een week geleden hield Mickey van der Hart zijn doel dus schoon en scoorde Pelle van Amersfoort. De andere treffer kwam op naam van Anas Tahiri.

Bij sc Heerenveen keerde Patrik Walemark terug in de basis na een blessure, maar er viel ook snel een basisspeler uit. Na een kwartier spelen ging Luuk Brouwers op het veld zitten na een sprint. Hij kon de wedstrijd niet meer hervatten en het leek op een zweepslag wat hij opliep en werd vervangen door Anas Tahiri. Er gebeurde bar weinig in de eerste helft dus veel te melden hadden we niet. Tot in blessuretijd als de thuisploeg een strafschop krijgt na een overtreding van Filip Krastev op Oussama Sahraoui. Anas Tahiri mocht de strafschop nemen en schoot de 1-0 binnen.
Aan het begin van de tweede helft moest Mickey van der Hart redding brengen op een schot van Filip Krastev en Ché Nunnely, die meteen na de pauze in het veld kwam, zorgde voor het eerste grote gevaar namens de thuisploeg na een goede loopactie in de diepte. Een deel van het publiek begon al met juichen, maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal tegen het net aan. In minuut 67 werd de marge alsnog verdubbeld door Pelle van Amersfoort. Hij stifte de bal beheerst langs Hauptmeijer. Na die treffer was het Zwolse verzet gebroken, maar ook Heerenveen kon nog weinig gevaar stichten. Daardoor bleef het bij 2-0. De ploeg van Kees van Wonderen klimt daardoor naar het linkerrijtje.

SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Oliver Braude, Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Simon Olsson, Patrik Wålemark (Che Nunnely), Luuk Brouwers (Anas Tahiri, Syb van Ottele), Osame Sahraoui (Daniel Karlsbakk), Pelle van Amersfoort

PEC Zwolle: Mike Hauptmeijer, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Anselmo Garcia McNulty, Anour el Azzouzi, Filip Krastev (Teun Gijselhart), Silvester van der Water (Apostolos Vellios), Odysseus Velanas (Mohamed Oukhattou), Eliano Reijnders (Anthony Fontana), Lennart Thy

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Anas Tahiri, Sven van Beek, Oliver Braude

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Eliano Reijnders, Filip Krastev