Fan van SC Heerenveen
Nieuws

SC Heerenveen begint 2024 met een punt.

SC Heerenveen moest het jaar 2024 beginnen met een uitwedstrijd in Zwolle tegen PEC Zwolle. In het Mac3Park Stadion stond het na 90 minuten 2-2.

De ploeg van Kees van Wonderen moest het stellen zonder de niet fitten Osame Sahraoui en Ion Nicolaescu en de bij de Africa Cup uitkomende Hussein Ali maar ondanks dat gemis was men de betere ploeg en creëerde men genoeg kansen maar het kwam maar één keer tot scoren en dat nog wel vanaf de strafschopstip. Een overtreding op Patrik Wålemark werd door scheidsrechter Danny Makkelie buiten de zestien gelegd maar na inmenging van de VAR bleek de overtreding er binnen te zijn dus een strafschop voor SC Heerenveen. Anas Tahiri ontfermde zich over de bal en faalde niet, 0-1. Na deze treffer kreeg de ploeg van Kees van Wonderen nog een aantal serieuze kansen om de voorsprong te verdubbelen maar men slaagde daar helaas niet in. Een kopbal van Pawel Bochniewicz beland op de paal en tot twee keer toe krijgt Pelle van Amersfiort de kans maar ook kan de bal niet in de goal krijgen. Derhalve rust 0-1.

Tien minuten na rust was het wederom Pelle van Amersfoort die moet scoren maar nu stift hij de bal over de goal van Jasper Schendelaar en direct daarna is het Patrik Wålemark die mist. Zoals zo vaak als je zelf niet scoort dan doet de ander het wel en hier dus ook als Andries Noppert gigantisch in de fout gaat. Een terugspeelbal komt op een polletje en daardoor raakt hij de bal verkeerd en komt de bal bij Younes Namli en die maakt de 1-1. Daarna krijgt invaller Daniel Karlsbakk de kans om SC Heerenveen weer op voorsprong te zetten maar het is de thuisploeg die op voorsprong komt als Lennart Thy volkomen vrijstaand de 2-1 binnenkopt. SC Heerenveen zet dan nog aan voor een slotoffensief en krijgt loon naar werken als in blessuretijd Ché Nunnely de 2-2 binnen wurmt. Zo neemt SC Heerenveen toch nog een punt mee uit Zwolle, een verdiend punt.

Opstelling PEC Zwolle: Jasper Schendelaar, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Damian van der Haar (Dean Huiberts), Younes Namli, Anouar el Azzouzi (Nick Fichtinger), Davy van den Berg, Odysseus Velanas, Ferdy Druijff (Eliano Reijnders), Lennart Thy

Opstelling SC Heerenveen: Andries Noppert, Oliver Braude (Denzel Hall), Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Anas Tahiri (Osame Sahraoui), Patrik Wålemark (Ché Nunnely), Luuk Brouwers, Simon Olsson, Pelle van Amersfoort (Daniel Karlsbakk)

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Sam Kersten,

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Anas Tahiri, Mats Köhlert