Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Sam Kersten in gesprek met Leeuwarder Courant

Hij kwam over van PEC Zwolle en is bij SC Heerenveen de opvolger van de naar verre oorden vertrokken Sven van Beek en moet zijn  leidersrol overnemen. We hebben het over Sam Kersten. Een aantal maanden geleden was de inmiddels 26 jarige centrale verdediger ook al met de Friezen in gesprek over een overgang.  
Sam Kersten

In een gesprek met de Leeuwarder Courant vertelt Kersten "De kans was groot dat Sven deze zomer zou vertrekken. Dat beeld werd ook geschetst tijdens mijn gesprekken met Heerenveen. Al begreep ik goed dat de club me geen harde toezeggingen kon doen.".
Toen Kersten bij SC Heerenveen kwam was Sven van Beek er ook nog en beide werkten nog tien dagen samen en toen hoorde Kersten dat van Beek zou vertrekken naar Quatar. "Ik heb maar zo’n tien dagen met Sven gewerkt. Ik vond hem een leuke gozer, die natuurlijk kwaliteiten heeft als voetballer. Maar oké, ik ben gehaald voor zijn positie." 

"Het was lastig om de aanvoerder uit de basis te spelen, al moet je het uiteindelijk altijd zelf laten zien. Dat wordt straks niet anders, want als het goed is komt er nog een nieuwe centrale verdediger" zei Sam Kersten.

De in Nijmegen geboren Sam Kersten begon met voetballen bij de amateurs van vv Ravenstein. Via de amateurs kwam hij bij TOP Oss en in 2011 kwam hij bij de jeugd van NEC Nijmegen en daarna ging hij spelen bij FC Den Bosch. Via de jeugd van Brabant United en Jong FC Den Bosch kwam hij in 2019 bij PEC Zwolle.