Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Ruime winst SC Heerenveen in Volendam

SC Heerenveen mocht het weekend in de eredivisie afsluiten met een uitwedstrijd in en tegen Volendam. Een bijzondere uitslag voor de mannen van Kees van Wonderen want voor het eerst in acht wedstrijden kreeg men geen twee goals tegen. De drie punten gingen mee terug naar Friesland want na ruim 90 minuten stond er een ruime 0-4 op het bord in het Kras Stadion.

Al redelijk vroeg in de wedstrijd nam SC Heerenveen de leiding als Thom Haye Pelle van Amersfoort alleen voor Mio Backhaus zet en de bal beheerst binnen schiet, 0-1.

Even later een uitstekende aanval kwam de bal aan de linkerkant van het veld bij Luuk Brouwers terecht. Hij gaf een goede pass op Van Amersfoort, maar de spits kreeg de bal niet tussen de palen. Volendam drong daarna wat aan, maar Mickey van der Hart had weinig moeite om zijn doel schoon te houden.

Pawel Bochnieiwcz leek Heerenveen meteen na de pauze op 0-2 te koppen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel. Daardoor bleef de marge één. Volendam mocht blijven hopen op een resultaat gezien de stand, maar met nog twintig minuten te gaan was wel duidelijk dat de punten meegingen de afsluitdijk over. Simon Olsson zorgde in minuut 66 voor de tweede treffer, waarna Van Amersfoort twee minuten later nogmaals scoorde. Hij wipte de bal knap over de doelman nadat Sven van Beek de bal over de verdediging legde.

De ruime voorsprong was voor Kees van Wonderen een uitgelezen mogelijkheid om wisselspelers minuten te geven. Daniel Karlsbakk, Charlie Webster, Anas Tahiri, Ché Nunnely en Espen van Ee kwamen binnen de lijnen. Voor laatstgenoemde middenvelder werd het een korte invalbeurt. Hij moest vroegtijdig douchen toen de scheidsrechter hem met rood naar de kant stuurde na een overtreding. Toch was het slotakkoord een positief moment, want aan het begin van de blessuretijd zorgde Haye met een afstandsschot voor de 0-4.

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Brouwers (76. Van Ee), Olsson (83. Tahiri); Ali (85. Webster), Van Amersfoort (76. Karlsbakk), Sahraoui (85. Nunnely)