Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Robin van Persie tevreden over de winst op FC Dordrecht

Robin van Persie was dinsdagavond in Joure tevreden. Op Sportpark Hege Simmerdyk heeft sc Heerenveen met 4-1 gewonnen van FC Dordrecht. Simon Olsson, Oliver Braude en Daniel Karlsbakk scoorden voor de rust. Na de pauze was het Dimitris Rallis die een doelpunt scoorde.
8701

Het is een moment om de fans te leren kennen. Voetbal is een saaie aangelegenheid zonder fans. "Dat moeten we ons iedere dag realiseren", zegt de hoofdtrainer na de wedstrijd, als de supporters allemaal hun aandacht proberen te krijgen voor een foto en een handtekening. In Joure was het een mooie avond, waar de Friezen vooral voor de pauze een duidelijke maat te groot waren voor de eerste divisionist.

Van Persie, die Olsson en Braude beiden een prachtig doelpunt zag maken uit een afstandsschot, was zeker tevreden. We hebben weinig weggegeven, veel kansen gecreëerd en met lef gespeeld. Toen ik de tweede helft bekeek, zag ik dat ook, al gaven we toen wel meer weg en kregen we zelf minder kansen. We zijn van achteruitgegaan blijven opbouwen. In het tweede bedrijf kregen de Friezen, waar de bekende namen voor de pauze op het veld stonden, een aantal talenten de kans. Het is van groot belang dat iedereen zich gehoord voelt: ik heb perspectief. In de komende weken zullen ze dat krijgen, zodat iedereen kan strijden voor zijn plek. Ik geniet ervan om verrast te worden. Er zijn ook een aantal jongens van Onder 21 die het heel goed doen. Ik ben daar heel gelukkig mee.

De enige Heerenvener die negentig minuten op het veld stond, was Andries Noppert. Nadat hij een kopbal uit een corner had gescoord, had hij weinig te doen. Van Persie was tevreden met dit resultaat. We hebben ons vooral geconcentreerd op het verdedigen van onze belangen. Als je ziet welke stappen we nu al maken, ben ik heel tevreden. Ja, het zou kunnen. Het is nog maar de tweede week van de voorbereiding.

De eerste helft van sc Heerenveen werd gespeeld door Noppert; Braude, Kersten, Bochniewicz, Köhlert; Van Ee, Brouwers, Olsson; Nunnely, Karlsbakk, Sahraoui;

De opstelling van sc Heerenveen tweede helft: Noppert; Ali, Hall, Rovers, Mulder; Ahmed, Smans, Oostra; Rallis, Nicolaescu, Al-Saed