Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Robin van Persie de nieuwe trainer van SC Heerenveen

Volgens sportmarketeer Chris Woerts wordt Robin van Persie de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen. Hij meldde dat maandagmorgen op X en inmiddels heeft het Algemeen Dagblad het bericht ook bevestigd. De Friese club heeft het nieuws nog niet bevestigd.
Van Persie wordt met Maurice Steijn en Rick Kruys al langere tijd gelinkt aan een overstap naar sc Heerenveen, dat zorgvuldig en met geduld te werk is gegaan in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Nu is de kogel de kerk, zo meldt Woerts althans. De gast van Vandaag Inside schrijft maandagochtend op sociale media dat Van Persie vanaf de zomer aan de slag zal gaan in Friesland, waar hij zijn eerste avontuur als hoofdtrainer aan zal gaan. Het is een tegenvaller voor Feyenoord, want de Rotterdammers hadden Van Persie graag behouden bij de club.

Mikos Gouka, Feyenoord-watcher voor het Algemeen Dagblad, heeft het nieuws van Woerts bevestigd. Van Persie heeft volgens hem een aanbod van Feyenoord als jeugdtrainer naast zich neergelegd, omdat hij ervaring als hoofdtrainer in de Eredivisie wil opdoen. Hij tekent voor twee jaar bij sc Heerenveen.