Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Robin van Persie blijft achter de manier van spelen staan

SC Heerenveen trainer ging heel laconiek om met de vernederende 9-1 nederlaag tegen AZ maar blijft toch achter zijn spelwijze staan. Zijn woorden na het verlies in Alkmaar "Het is vervelend, maar niet meer dan dat. Ik heb veel goede momenten gezien, ook veel leermomenten." De ploeg van van Persie evenaarde het grootste eredivisie nederlaag ooit want dat was een 0-8 tegen PSV. Veel supporters waren logischerwijs niet blij met de wedstrijd van afgelopen weekend.

Robin van Persie wuift ondanks alles alle kritiek weg en zei o.a. tegen Omroep Friesland "We hebben een voetbalwedstrijd verloren. Uiteindelijk is het dat. Heerenveen was slordig, geeft hij toe. "Uiteindelijk krijg je er vier binnen tien minuten tegen. Dat is vervelend." De trainer vind dat zijn spelwijze hetzelfde moet blijven dus met lage opbouw en hoog druk zetten waar het kan. Hij zei daarover "Dit is waarin ik geloof. In onze manier van spelen, in onze spelers. Daarom brengt een 9-1 verlies daar geen verandering in. "Zelfs geen 30-1."

Zo zit hij niet in elkaar, verklaart Van Persie. "Het gaat erom dat je zeker in moeilijke fases blijft doen waar je goed in bent als team. Dat is, zeker in de tweede helft, niet helemaal goed gegaan. Maar dat is voor mij geen reden om alles om te gooien." De trainer vind het een mooie kans om hun manier van spelen beter te maken.

Hij hoorde mensen al praten over een trauma "Maar dat is vooral iets wat andere mensen je graag aanpraten. Zo zie ik het niet. Dit is een mooie kans om onze manier van spelen weer beter te maken."Of dat niet naïef is? "Die stempel mag je best op mij plakken. Ik vind dat de spelers zo goed mogelijk hebben uitgevoerd wat wij van de spelers hebben gevraagd. We waren vandaag de mindere, dat is wel duidelijk." Dat is een aardig understatement en vandaag krijgt zijn ploeg de kans om die blamage rechte te trekken in de uitwedstrijd tegen FC Twente, aftrap 20.00 in De Grolsch Veste.