Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Reacties over opvolging Kees van Wonderen

SC Heerenveen en trainer Kees van Wonderen hebben dus bekend gemaakt dat hun wegen aan het einde van dit seizoen gaan scheiden. Met deze bekendmaking komen de speculaties natuurlijk los over wie wel en wie niet geschikt zou zijn als opvolger.  Wij hebben een aantal van reacties op het vertrek van van Wonderen en zijn opvolger op een rijtje gezet.
Het is inmiddels bekend dat SC Heerenveen een gesprek heeft gehad met Maurice Steijn over de opvolging van Kees van Wonderen. NOS journalist Jeroen Stekelenburg vindt dat de club de gesprekken direct moet stop zetten vanwege een uitspraak in de media die Maurice Steijn deed maar oud speler Wesley Sneijder vindt dat totale onzin. Aan tafel vij Veronice Offside zei Sneijder o.a. "Het was uit emotie. Maurice had er later op kunnen terugkomen en het nuanceren. Maar om dan te zeggen dat je de gesprekken moet stoppen… Kap daar nou eens mee. Je mag niet meer met Maurice Steijn praten, omdat hij 'wijf' heeft gezegd? Dat gaat te ver, toch? We slaan door in dit land." Sneijder heeft Steijn meermalen verdedigd maar kan niet zeggen of hij een goede trainer is en zei daarover "Ik heb nooit onder hem gewerkt. In het verleden heeft hij het uitstekend gedaan, maar Ajax was geen goede match. Dat heeft aan alles gelegen, ook aan hem. Hij had misschien nooit die opmerking moeten maken dat hij geen materiaal heeft en dat hij alleen met Sutalo kon leven", aldus Sneijder.

Bij 1Twente Voetbaltijd zei presentator René Wagelaar "Maurice Steijn naar SC Heerenveen? Dat kan hij zeker. Bij Ajax kwamen er teveel dingen waar hij te onervaren voor is gebleken, maar SC Heerenveen kan prima. Het lijkt vreemd, maar hij had 26 nationaliteiten en allemaal halve zooi van Sven Mislintat gekregen. Daar was moeilijk een eenheid van te smeden."

"Maar het is wel een man die Sparta of SC Heerenveen prima kan leiden. Dat is net een level lager en daar is hij een prima trainer voor. Hij is een people manager, maar hij kan ook keihard zijn. Hij heeft veel goede voorwaarden, maar bij Ajax komen ze van alle kanten. Daar moet je aan de rand gaan zitten, anders wordt je in de rug gestoken", aldus Wagelaar.

Ook Glen Helder denkt dat Maurice Steijn een goede optie zou zijn voor SC Heerenveen en denkt niet dat hij het voor het geld zou doen en zei "Maurice Steijn heeft toch zijn zakken al een beetje gevuld? Voordat hij terugkwam naar Nederland. Tuurlijk wil je zoveel mogelijk verdienen, maar ik denk niet dat geld prioriteit is voor hem. Juist om wat hij bij Ajax heeft meegemaakt, denk ik dat hij zijn naam een soort van wil zuiveren en ergens een goede prestatie wil leveren. Ik denk dat dat meer waard is voor hem", aldus Helder.
Wim Kieft denkt daar anders over en zei "Aan de ene kant denk je van: 'je hebt Ajax op je CV. Nu kun je gaan cashen'. Die Marcel Keizer werd daarna trainer van Sporting Lissabon en die vult zijn zakken nu in de woestijn. Alfred Schreuder heb je ook nog",

Algemeen Dagblad journalist Maarten Wijffels vindt het heel opvallend dat Maurice Steijn in Wolvega is gefotografeerd. "Je kunt tegenwoordig niet meer normaal met iemand afspreken. Want je loopt het risico gelijk gefotografeerd te worden", weet Wijffels bij de AD Voetbalpodcast. "Ik vind Steijn en SC Heerenveen niet echt een match. Maar in een bepaalde fase, kan er een bepaalde trainer bij horen en in dat opzicht zou het best prima kunnen. Maar passen ze karakterologisch bij elkaar? Niet per definitie."

Opvallend is hoe SC Heerenveen nu al bezig is met een nieuwe trainer. "Het is wel zo dat als je als club met andere trainers gaat praten je wel afscheid neemt van de zittende trainer. Je wil eerst duidelijkheid. Maar blijkbaar willen ze een andere trainer. Ik kon het ook uit Van Wonderen z'n woorden ook wel opmaken dat hij het wel wist."