Fan van SC Heerenveen
Nieuws

PSV blijft ongeslagen, Heerenveen naar huis zonder punten

Op deze gure donderdagavond moest SC Heerenveen in het Phillips stadion aantreden tegen de nog ongeslagen koploper PSV. De ploeg van Kees van Wonderen wist de laatste drie wedstrijden te winnen en kon men daar een vervolg aan geven was nu de vraag.

Binnen twee minuten krijgt de thuisploeg al de eerste kans als Luuk de Jong de bal zo maar voor de voeten krijgt en uithaalt maar het schot gaat over. Dat was even schrikken voor de Friezen.
In de 9e minuut gevaar van Heerenveen kant als Ché Nunnely alle tijd krijgt van de PSV defensie om het zestien meter in te slalommen maar als hij de bal net voor de achterlijn terug legt vind hij helaas heen medespeler die binnen kan tikken. Direct daarna aan de andere kant krijgt Malik Tilman een kans maar zijn inzet gaat via een verdediger naast.

Direct daarna is het weer Ché Nunnely die diep wordt gestuurd door Pelle van Amersfoort en de bal terugspeelt op de spits en die schiet maar een verdediger werkt de bal tot corner. Een levendig begin van de wedstrijd en de Friezen doen goed mee in het eerste kwartier.

In de 16e minuut de grootste kans tot dan toe en die is voor Heerenveen. Uit een corner vanaf links van Thom Haye gaat Walter Benitez onder de bal door en Pelle van Amersfoort kopt de bal terug voor de voeten van Sven van Beek maar de Friese captain schiet de bal net naast. Een schot van Ismael Saibari gaat net naast maar via een Heerenveen been en de corner levert niets op.

Na een minuut of twintig neemt de thuisploeg het heft meer en meer in handen en in de 27ste minuut moet Andries Noppert redding brengen op een mooie inzet van Johan Bakayoko. In minuut 33 is het dan raak als Malik Tilman op links vrijkomt en de bal voorgeeft en via de voet van Oliver Braude komt de bal bij Giis Til die bij de tweede paal de bal binnen tikt, 1-0.

In het resterende deel van de eerste helft is de thuisploeg de bovenliggende partij en krijgt het enkele mogelijkheden en Heerenveen komt er niet veel meer uit. Guus Til krijgt nog een grote kans na een prachtige pas van oud Heerenvener Joey Veerman maar zijn inzet is te slap en zo een makkelijke prooi voor Andries Noppert. Het blijft dan bij de 1-0 in de eerste helft.
PSV begint weer sterk aan de tweede helft en in de 57ste minuut is het dan 2-0 als vanuit een corner Luuk de Jong de bal binnenprikt. Dan grijpt de VAR in en de goal wordt afgekeurd omdat er hands van Luuk de Jong werd geconstateerd en zo blijft het dus 1-0. Een terechte beslissing blijkt na het zien van de beelden.

Direct daarna een grote kans voor PSV als Joey Veerman in de zestien komt en kan schieten maar Andries Noppert kan redding brengen en uit de rebound raakt Luuk de Jong de lat.

In de 77ste minuut is het dan wel 2-0 als invaller Ricardo Pepi diep word gestuurd door Joey Veerman en het lijkt erop dat Syb van Ottele de bal nog kan onderscheppen maar mist de bal volledig en zo kan Pepi de 2-0 maken, wel via Andries Noppert. Een paar minuten later kan de invaller ook zijn tweede binnenschieten maar uit een voorzet van Ismael Saibari tukt hij de bal net naast. Direct daarna een goede kans voor Ion Nicolaescu maar hij schiet de bal net over. André Ramalho krijgt nog een goede kopkans na een vrije trap van Joey Veerman maar Andries Noppert red de inzet.

Vier minuten extra tijd komen er dan bij en daarin wordt niet meer gescoord en zo gaat SC Heerenveen puntloos terug naar Friesland.

Opstelling PSV: Walter Benitez, Sergiñio Dest, André Ramalho, Olivier Boscagli, Patrick van Aanholt, Joey Veerman (Mauro Junior), Guus Til (Jorbe Vertessen), Ismael Saibari, Johan Bakayoko, Luuk de Jong (Ricardo Pepi), Malik Tilman

Opstelling SC Heerenveen: Andries Noppert, Oliver Braude, Sven van Beek, Syb van Ottele, Mats Köhlert, Simon Olsson, Thom Haye, Luuk Brouwers (Daniel Karlsbakk), Ché Nunnely (Patrick Wålemark), Pelle van Amersfoort (Ion Nicolaescu), Osame Sahraoui

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Gele kaart(en) PSV: André Ramalho, Ricardo Pepi

Gele kaart(en) SC Heerenveen: Patrick Wålemark