Nieuws

Overzicht SC Heerenveen akademy

Afgelopen zaterdag kwamen zes Akademy-teams in actie. Voor Onder 21 en Onder 18 werd het een pijnlijke middag. Beide ploegen zijn op doelsaldo gedegradeerd uit Divisie 2. Onder 16 en Onder 15 stapten dit weekend met een driepunter van het veld.

Onder 21 geeft lijfsbehoud uit handen
Onder 21 had tegen de leeftijdsgenoten van Roda JC een zege nodig om lijfsbehoud te realiseren. De ploeg begon uitstekend aan de wedstrijd op Sportpark Skoatterwâld en kwam via spits Dimitris Rallis voor rust op een 2-0 voorsprong. De gasten uit Limburg kwamen echter scherper uit de kleedkamer en wisten via Janssen en Timmermans de 2-2 op het scorebord te zetten. Trainer Niek Westra wisselde aanvallend in een poging de wedstrijd nog naar zich toe te trekken, maar dat leidde niet tot een winnende treffer en lijfsbehoud in Divisie 2.

Ook Onder 18 op doelsaldo gedegradeerd
Ook voor Onder 18 stond er een belangrijk duel op het programma. De ploeg van Ugur Yildirim deed in eigen huis wat het moest doen: winnen. Dankzij een doelpunt van Isaiah Ahmed bleven de drie punten op Skoatterwâld (1-0). Na het laatste fluitsignaal was het wachten op het verlossende woord uit Zwolle, waar concurrent PEC op dat moment met 0-1 achter stond. De teleurstelling was groot toen PEC Zwolle diep in blessuretijd via een strafschop een gelijkspel binnensleepte en daarmee op doelsaldo over de Friezen wipte.

Knappe zege Onder 16 bij FC Utrecht
Onder 16 ging zaterdag op bezoek bij kampioenskandidaat FC Utrecht. In een doelpuntrijk duel trok de ploeg van Wilco Hellinga aan het langste eind (2-3). De Friese doelpunten kwamen op naam van Kirayno Schaken, Koen Hettema en Kobus Bruinsma. Door deze knappe zege is O16 met 21 punten op een vierde plek in Divisie 2 geëindigd.

Onder 15 haalt uit in Brabant
O15 heeft met 0-4 gewonnen van Helmond Sport. Trainer Jeffrey Mast zag zijn ploeg al in de eerste minuut op voorsprong komen via Koen Westers. In de tweede helft liep O15 via Zion Smit uit naar een grote zege. Smit kwam als invaller binnen de lijnen en was via een hattrick de gevierde man aan Friese zijde. Door de overwinning is O15 op een derde plek in Divisie 3 geëindigd.

Onder 14 geeft voorsprong uit handen
Met 10 goals in één duel was het voor de neutrale kijker genieten bij de wedstrijd Almere City O14 tegen sc Heerenveen O14. Al na 17 minuten stond er een 1-4 tussenstand op het scorebord dankzij een hattrick van sc Heerenveen-speler Bodhy van de Giesen en een doelpunt van Luca Dijkstra. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en voetbalde zich vlak na de rust naar 4-4. Beide teams gingen vervolgens vol voor de overwinning en het was uiteindelijk Almere City dat de winst naar zich toe trok (6-4). Het team van trainer Tim Strandstra eindigt hierdoor op een vierde plek in Divisie 2.

Onder 13 weet tweede plek niet te pakken
Onder 13 leed een teleurstellende nederlaag in Divisie 1 tijdens hun uitwedstrijd tegen Alphense Boys. Ondanks een sterke eerste helft, waarin het team van Nick Kuiper met doelpunten van Talha van der Duim en Dévon Snell een 0-2 voorsprong nam, kon O13 deze voorsprong na rust niet vasthouden. De thuisploeg draaide de wedstrijd volledig om en kwam zelfs op een 3-2 voorsprong. Silvijn Conquet wist nog de gelijkmaker te scoren voor de Friese ploeg, maar uiteindelijk scoorde Alphense Boys de winnende treffer (4-3). Ondanks de nederlaag kan O13 terugkijken op een sterk seizoen met een vierde plaats in Divisie 1.