Fan van SC Heerenveen
Nieuws

Overzicht SC Heerenveen Akademy

Waar het eerste team zondag faalde in de wedstrijd tegen Vitesse in het eigen Abe Lenstra Stadion speelde enkele jeugdteams van SC Heerenveen Akademy ook hun wedstrijden en hieronder een overzicht.

PEC Zwolle o18 – SC Heerenveen o18  1-2.
Kai Jansen zette de Friese ploeg op voorsprong, waarna Erald Krasniqi de tweede treffer maakte. De thuisploeg maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar kwam niet meer terug. Heerenveen staat nu zevende met vijftien punten uit twaalf duels. Met nog twee wedstrijden te gaan is het gat met de nummer vier nu twee punten.

SC Heerenveen o16 – Vitesse o16  2-2
Waar het eerste elftal verloor van Vitesse, pakte O16 wel een punt tegen de Arnhemmers. Kirayno Schaken zette de 1-0 op het scorebord, maar daarna scoorden de bezoekers tweemaal. Twintig minuten voor het einde maakte Kobus Bruinsma gelijk: 2-2. De ploeg staat nu vijfde met vijftien punten uit elf duels.

Tweede plaats lonkt nog voor Onder 15
Een 3-4 nederlaag stond zaterdag op het scorebord voor O15 tegen Fortuna Sittard. Dat terwijl de ploeg uitstekend begon met drie Friese treffers. Jerayno Schaken scoorde tweemaal en Rayen Gtari maakte het andere doelpunt. Daarna was er een knappe comeback van de bezoekers, waardoor Heerenveen met lege handen achterbleef. De ploeg staat nu derde met zeventien punten na twaalf duels. Nummer twee Spartaan’20 heeft twee punten meer. Volgende week staan de teams tegenover elkaar.

Onder 14 wint
O14 heeft dit weekend met 4-3 gewonnen van Volendam. Al na twee minuten kwamen de Friezen op voorsprong door Sky Martha, maar al snel was die voorsprong weggepoetst. In de elfde minuut scoorde de thuisploeg opnieuw, maar ook nu kwamen de bezoekers terug. De talenten uit het vissersdorp kwamen zelfs op voorsprong. Door een dubbelslag van Luca Dijkstra bleven de punten uiteindelijk toch in Heerenveen. De ploeg staat derde met twintig punten uit twaalf duels.